Autor:
Dodo Romniceanu
|
sâmbătă, 28 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 73 Vizualizari

<!–

–>

Sir John Hurt

Sir John Hurt, dublu nominalizat la Oscar pentru interpretările sale din ”Midnight Express” (1978) și ”The Elephant Man” (1980) a murit la vârsta de 77 de ani, după o lungă bătălie cu un cancer pancreatic, transmit sâmbătă dimineața agențiile internaționale de presă care citează media britanică și un agent al său.

Hurt, care de-a lungul unei cariere de șase decenii a jucat în mai mult de 200 de filme și serii de televiziune, inclusiv în producția “Harry Potter” (Mr.Ollivander, vânzătorul de baghete magice), a dezvăluit în 2015 că suferă de un cancer pancreatic aflat în primele stadii și că va urma un tratament.

Actorul, născut pe 22 ianuarie 1940, aproape de Chesterfield, a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a în anul 2014, pentru contribuţia adusă teatrului.

”Nimeni nu ar fi putut să joace «The Elephant Man» mai memorabil. A dus acel film în imortalitatea cinematografiei. I se va simţi lipsa foarte mult”, a scris regizorul Mel Brooks pe contul său de Twitter. Cei doi au colaborat pentru comedia ”Spaceballs” (1987).

Actorul Stephen Fry i-a adus un omagiu lui John Hurt, spunând că a fost ”mare pe scenă, pe micile şi marile ecrane”.

Elijah Wood, starul din seria ”Stăpânul inelelor”, a transmis: ”A fost o onoare să vă urmăresc, domnule”.

Actorul Alfred Molina a spus că Sir John Hurt a fost ”un actor talentat, unul dintre cei mai buni din aceasta sau din orice eră”.

Născut pe 22 ianuarie 1940, în Chesterfield, John Hurt a avut o carieră de şase decenii, interpretând roluri atât în teatru, televiziune, cât şi pentru marile ecrane.

A urmat cursurile şcolii de artă St. Martin din Londra, înainte de a obţine o bursă la Royal Academy of Dramatic Art, în 1960. A debutat doi ani mai târziu, cu un rol mic în serialul ”Z Cars”.

A fost căsătorit timp de 12 ani cu Anwen Rees Meyers, pianistă şi fostă actriţă.

Tag-uri:
Sir John Hurt, a murit actor, actor britanic deces, a murit Sir John Hurt, John Hurt

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NEWS ALERT. A murit un legendar actor britanic, dublu nominalizat la Oscar.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/john-hurt-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/john-hurt-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Dodo Romniceanu | sâmbătă, 28 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 73 Vizualizari <!-- --> Sir John Hurt Sir John Hurt, dublu nominalizat...

Preluat de la EVZ