loading…

Fostul deputat PSD Mădălin Voicu a fost numit vineri de către premierul Sorin Grindeanu în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial, anunță Mediafax.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis în noiembrie 2016 să retrimită la DNA dosarul în care Mădălin Voicu și Nicolae Păun au fost trimiși în judecată sub acuzația că ar fi fraudat fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, la începutul lunii iulie, pe parlamentarii Mădălin Voicu și Nicolae Păun, alături de fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, aceștia fiind acuzați, împreună cu alte persoane, de mai multe infracțiuni de corupție.

Potrivit sursei citate “în perioada 2011-2015, în calitate de președinte al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 216.502 lei, deputatului Mădălin Voicu („plăți drepturi de autor”) și a asigurat un salariu în sumă totală de 194.241 lei soției acestuia, inculpata Olteanu Carmen (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociația Partida Romilor. Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcționari și demnitari, intervenții concretizate în contextul validării proiectelor cu finanțare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice și în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor „Pro Europa” “.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/madalin-voicu-numit-secretar-de-stat-la-ministerul-culturii-35349.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/madalin-voicu-numit-secretar-de-stat-la-ministerul-culturii-35349-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv