Autor:
Dodo Romniceanu
|
sâmbătă, 28 ianuarie 2017 | 1 Comentarii
| 388 Vizualizari

<!–

–>

Donald Trump și Theresa May

Liderul SUA și premierul Marii Britanii s-au ținut de mână la Casa Albă și au salutat renașterea ”relației speciale” dintre țările lor, Donald Trump asigurându-o pe Theresa May că ”Brexitul va fi minunat”.

Președintele republican, care a întâmpinat-o personal pe doamna May, la sosirea sa la Casa Albă, a acceptat o invitație din partea reginei Elisabeta a II-a de a efectua o vizită în Regatul Unit, în cursul anului.

În momentul în care relațiile transatlantice traversează o perioadă de tensiune, prim-ministra britanică a subliniat că noul președinte american susține “100%” NATO. Trump, care a calificat acum câteva săptămâni “învechită” alianța atlantică, s-a abținut totuși de la orice comentariu pe acest subiect.

Întrebată despre atitudinea ce trebuie adoptată față de Rusia lui Vladimir Putin, șefa guvernului de la Londra, Theresa May, a indicat în mod clar că sancțiunile contra Moscovei trebuie să fie menținute până ce acordul de la Minsk va fi “integral aplicat”.

De partea sa, noul lider american a apreciat că este “foarte devreme” pentru a evoca o ridicare a sancțiunilor, dar și-a reafirmat dorința de a îmbunătăți relațiile între Casa Albă și Kremlin.

Referitor la declarațiile sale extrem de controversate în ce privește recurgerea la tortură, Donald Trump a reafirmat că îl va lăsa pe ministrul Apărării, James Mattis, să decidă în această privință. “Nu sunt neapărat de acord, dar el va avea ultimul cuvânt căci i-am dat această putere”, a declarat Trump, după ce subliniase că acesta nu era favorabil torturii.

Presa tabloidă din Marea Britanie a descoprit că premierul May a purtat același blazer roșu, creație a designerului britanic Amanda Wakeley și care costa 525 lire sterline, și la întrevederea avută anul trecut cu președintele Rusiei, Vladimir Putin (foto jos).

(surse: Daily Mail, agerpres.ro)

Citeste si:

Tag-uri:
Trump May, Tehresa May Donald Trump, Trump NATO, Putin Trump, Putin May, May USA, May vizita Wahsington, donald trump, trump, theresa may

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IMAGINI FABULOASE CU DONALD TRUMP ȘI THERESA MAY. Președintele SUA și premierul Marii Britanii s-au ținut de mână ca doi îndrăgostiți. Cuvinte dulci la urechea Theresei May.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/may-trump2_1-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/may-trump2_1-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | sâmbătă, 28 ianuarie 2017 | 1 Comentarii | 388 Vizualizari <!-- --> Donald Trump și Theresa May Liderul SUA și...

Preluat de la EVZ