loading…

Pentru prima dată pe Terra, s-a reușit crearea de hidrogen metalic. Actul de alchimie modernă poate revoluționa o listă lungă de tehnologii, inclusiv zborul în spațiul cosmic și conductibilitatea electrică.

Savanții de la Universitatea Harvard au reușit să creeze un material unic pe Pământ și foarte rar în cosmos, anume hidrogenul metalic, conform Independent.

Descoperirea este o primă confirmare a teoriei propuse în 1935 de fizicienii Hillard Bell Huntington și Eugene Wigner, conform cărora hidrogenul, în stare gazoasă la temperatura camerei, ar putea trece într-o stare metalică dacă este expus la presiuni extreme

Hidrogenul metalic este o fază a hidrogenului în care acesta se comportă ca un conductor electric. Este foarte rar în Sistemul Solar, găsindu-se în nucleele planetelor Jupiter și Saturn, deci este nevoie de presiuni imense pentru ca hidrogenul să ajungă la faza aceasta.

Acest material poate revoluționa tehnologia, făcând posibilă crearea de calculatoare mai rapide, vehicule ultra-eficiente și îmbunătățind dramatic tot ce folosește energie electrică.

De asemenea, poate fi un comustibil mult mai eficient pentru navele spațiale. Este nevoie de foarte multă energie pentru a crea hidrogenul metalic, iar transformarea înapoi în hidrogen molecular se face cu eliberare de energie substanțială care poate fi folosită pentru a alimenta motoarele navelor spațiale.

sursa: descopera.ro

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/descoperirea-uimitoare-care-poate-revolutiona-omenirea-dupa-82-de-ani-de-incercari-35334.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/descoperirea-uimitoare-care-poate-revolutiona-omenirea-dupa-82-de-ani-de-incercari-35334-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv