loading…

Imagini recente din satelit arată că regimul nord-coreean a repornit un reactor nuclear la complexul său nuclear de la Yongbyon.

38 North, un program al Institutului SUA-Coreea, a afirmat că imaginile din 22 ianuarie în care se pot vedea vapori proveniți de la un sistem de răcire al reactorului indică faptul că reactorul nuclear a fost repornit.

Cu toate că reactorul are o putere de numai cinci megawați, el este utilizat pentru a produce plutoniu destinat programului de arme nucleare al Coreii de Nord, potrivit Agerpres.

Tensiunile s-au intensificat în regiune anul trecut după ce Phenianul a efectuat două teste nucleare și a lansat peste 20 de rachete balistice.

Presa sud-coreeană, citând surse militare, a relatat săptămâna trecută că Phenianul s-ar putea pregăti pentru lansarea a două rachete balistice intercontinentale (ICBM). În discursul său de Anul Nou, liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat că țara sa a ajuns la etapele finale de dezvoltare a ICBM.

sursa foto: Airbus Defense & Space and 38 North/Handout via REUTERS

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/coreea-de-nord-a-repornit-un-reactor-nuclear-35341.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/coreea-de-nord-a-repornit-un-reactor-nuclear-35341-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv