loading…

Parlamentarul laburist Keith Vaz cere Guvernului britanic să transfere deținuții de naționalitate străină din Marea Britanie în țările de origine, înainte de Brexit, menționând în mod explicit deținuții români și polonezi, relatează site-ul Leicester Mercury.

“Este un mister pentru mine cum de 12% din populația penitenciarelor noastre se întâmplă să fie naționalitate străină. Jumătate din cele 12 procente – peste 4.000 de deținuți – sunt din state UE.”

“Ar trebuie să fie o prioritate pentru Guvern să se asigure că, în cei doi ani disponibili înainte de Brexit, cetățenii din alte state, precum Polonia și România, care sunt în fruntea listei în ceea ce privește numărul, vor fi transferați în țările lor de origine”, a adăugat parlamentarul, care și-a motivat cererea pe baza cheltuielilor cauzate de întreținerea miilor de deținuți străini aflați în penitenciarele britanice.

Keith Vaz s-a remarcat drept un susținător al dreptului la muncă pentru cetățenii români în Marea Britanie. El le-a transmis românilor că sunt în continuare bineveniți în Marea Britanie, chiar dacă Regatul va părăsi Uniunea Europeană. Keith Vaz s-a alăturat campaniei „Why don`t you come over?” și i-a așteptat pe români la aeroport în prima zi în care piața muncii din Marea Britanie s-a deschis pentru ei.

Parlamentarul a fost implicat și într-un scandal sexual după ce s-ar fi întâlnit cu doi bărbați est-europeni care practică prostituția, cu care ar fi plănuit o petrecere cu escorte masculine și droguri, la care urma să participe și un român.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/un-parlamentar-britanic-cere-transferul-detinutilor-straini-in-tarile-de-origine-inclusiv-romania-35311.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/un-parlamentar-britanic-cere-transferul-detinutilor-straini-in-tarile-de-origine-inclusiv-romania-35311-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv