loading…

De la 1 februarie, dispar opt taxe care țin de regimul permiselor de mediu și a înmatriculării autovehiculelor, printre care și controversata taxă de mediu.

Mii de români vor da buzna să-și înmatriculeze mașinile vechi, iar granițele se vor deschide pentru toate hârburile din țările vestice, atrag atenția specialiștii, scrie adevarul.ro.

Asta în condițiile în care alte state sunt din ce în ce mai restrictive cu mașinile poluante. Știri pe aceeași temă Românii ar putea merge în vacanță cu mașina în tren Peste doar câteva zile, românii cu mai puțină dare de mână, dar cu dorință de a fi proprietari de mașini, vor putea din nou să înmatriculeze în România orice vehicul, oricât de vechi și de poluant. Asta pentru că, celebra taxă de mediu, care a stârnit vii dispute de-a lungul timpului, dispare de la 1 februarie.

Odată cu ea vor deveni istorie alte șapte taxe care țin de regimul permiselor auto și a înmatriculării autovehiculelor. De aceea, specialiștii estimează că din februarie odată cu scoaterea taxei de mediu, mii de oameni se vor grăbi să-și înmatriculeze mașinile la mâna a doua și vor fi introduse în țară mașini vechi sau foarte vechi, pentru care taxa de mediu costa mult mai mult decât prețul mașinilor.

Riscurile deschiderii pieței auto

„Dincolo de scopul ei de a ajuta importatorii de mașini noi, atunci când s-a deschis piața comună, în 2007, taxa a făcut un lucru bun: a limitat intrarea rablelor în țară. În acest fel, în România au fost aduse mai mult mașini cu norma de poluare Euro 4, mai puțin poluante“, a explicat, pentru „Adevărul“, Mihai Cune, fost business manager al autovit.ro și fondator al portalului InspectorAuto.ro.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/taxa-de-mediu-dispare-avantajele-si-dezavantajele-eliminarii-taxei-de-inmatriculare-35312.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/taxa-de-mediu-dispare-avantajele-si-dezavantajele-eliminarii-taxei-de-inmatriculare-35312-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv