Autor:
Ciprian Constantin
|
vineri, 27 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 1323 Vizualizari

<!–

–>

Un pădurar şi un conducător auto sunt protagoniştii unui furt de material lemnos

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 11 Drajna au depistat un localnic în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,6 metri cubi de material lemnos, pentru care nu deținea documente legale de proveniență. Din verificările efectuate de oamenii legii a rezultat că materialul lemnos transportat ar fi provenit din partida Ocolului Silvic Vălenii de Munte, aflată în gestiunea unui pădurar.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în baza unei înțelegeri între pădurar și conducătorul auto, acesta din urmă ar fi încărcat a doua oară material lemnos din partida respectivă și l-ar fi transportat în baza unui aviz emis anterior. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu. 

Totodată, s-a luat măsura sancționării contravenționale cu o amendă în cuantum de 5.000 lei a conducătorului auto și măsura complementară a confiscării materialului lemnos și a autoutilitarei folosită la săvârșirea faptelor.

Zeci de hectare de pădure, tăiate la „ras”

În urmă cu un an, reporterii Evenimentului zilei au realizat un reportaj despre furturile din Pădurea Snagov. Toată lumea din acea zonă ştie de acest lucru, dar autorităţile nu fac nimic. Dovadă sunt căruţele pline ochi cu material lemnos. „Se taie, dom’le! Cum să nu! Vorbiţi cu Petrică, păduraru’, îţi dă şi factură. Îl dă cu 2,5 miloane metru’ cub!”, turuie un moşulică din Snagov care, împreună cu baba sa, strânge frunzele din faţa casei. Mai încolo, la un birt de pe şoseaua principală, un burtos între două vârste înjură de mama focului: „Se taie, tată, că pădurea e a statului. Da’ dincolo de lizieră, să nu se vadă. Se cară în camioane și ce rămâne îl iau țiganii din Lipia, care, din două căruțe fac trei, fir’ar mama lor a dracu’, că m-au păcălit şi pe mine, darămite pe bătrânele alea din Ghermăneşti!”. Cât am stat de vorbă cu el, două căruţe au trecut, la pas, pe lângă noi. Le-am urmărit cale de mai mulţi kilometri. A trecut pe lângă ele şi o maşină de poliţie. S-au salutat.

Citiţi AICI întreg materialul despre Codrii Vlăsiei

Tag-uri:
padurar, Ocolului Silvic, furt de lemne, Ocolului Silvic Vălenii de Munte

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se FURA COPACII din Valenii de Munte! Nu o sa-ti vina sa crezi cine este vinovatul .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/copaci-taiati-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/copaci-taiati-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Ciprian Constantin | vineri, 27 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 1323 Vizualizari <!-- --> Un pădurar şi un conducător auto sunt...

Preluat de la EVZ