loading…

Rafael Nadal (locul 9 în clasamentul mondial) a câștigat, astăzi, meciul cu bulgarul Grigor Dimitrov (locul 15 ATP), scor 6-3, 5-7, 7-6 (5), 6-7 (4), 6-4, și s-a calificat în finala Openului Australiei, de la Melbourne, primul turneu de Mare Șlem al anului.

Partida a durat 4 ore și 56 de minute. În game-ul 8 al setului decisiv, Dimitrov a avut două mingi de break, dar Nadal a conservat serviciul și a reușit imediat break-ul. Per total, bulgarul a fost jucătorul mai agresiv, având aproape de două ori mai multe puncte direct câștigătoare decât spaniolul (raport 79-45).

Totodată, Dimitrov a comis 70 de erori neforțate, față de cele 43 ale lui Nadal. Rafael a servit 8 ași și a comis 3 duble greșeli. În urma acestui rezultat, bilanțul confruntărilor directe Nadal – Dimitrov a devenit 8-1 pentru spaniol.

“E greu să descriu în cuvinte acest meci. Grigor a jucat incredibil, a fost un meci deosebit. Sunt foarte fericit că am luat parte la acest spectacol, publicul a fost extraordinar și le mulțumesc. A fost perioadă de neuitat pentru mine, aceste două săptămâni.

Am avut momente mai puțin plăcute în ultima vreme și e bine să revin. Mi-a fost greu și la Roland Garros, când am fost nevoit să mă retrag. Recunosc că nu m-am gândit la o finală la Melbourne. Mă simt norocos și fericit. Va fi ceva deosebit să joc o finală cu Roger. Ambii am avut probleme fizice în ultima vreme”, a declarat Nadal după meci.

Rafael Nadal (30 de ani) va disputa cea de-a patra finală la Openul Australiei, reușind să câștige trofeul în 2009. De cealaltă parte, Grigor Dimitrov (25 de ani) a înregistrat cel mai bun rezultat al carierei la Melbourne și a pierdut abia primul meci al anului, după ce a câștigat turneul de la Brisbane.

În finala Openului Australiei, Rafael Nadal va juca împotriva elvețianului Roger Federer (35 de ani, locul 17 ATP), duminică, în jurul orei 10.30 (ora României). Bilanțul întâlnirilor directe este 23-11 în favoarea ibericului. Federer are patru titluri în palmares la Melbourne, ultimul în 2010.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/rafael-nadal-s-a-calificat-in-finala-openului-australiei-dupa-un-meci-de-5-ore-cu-grigor-dimitrov-35317.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/rafael-nadal-s-a-calificat-in-finala-openului-australiei-dupa-un-meci-de-5-ore-cu-grigor-dimitrov-35317-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv