loading…

Proiectul bugetului de stat pe 2017, cel al asigurărilor sociale de stat și Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2017-2019 sunt câteva din dintre proiectele de acte normative care sunt incluse pe agenda ședinței de Guvern de astăzi.

Noul proiect de buget va fi discutat astăzi în ședința de Guvern după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut refacerea bugetetelor unor ministere pentru ca nu erau în concordanță cu programul de guvernare al partidului. Dragnea a afirmat ca ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a fost “mai moale decât trebuia”, dar că nu va fi remaniat.

“O parte din instituții aveau bugete mai mari decât le este strict necesar în acest an”, a declarat liderul PSD.

Acesta a susținut că instituțiile publice vor avea bugete mai mici în noua formă a bugetului, cu excepția Înaltei Curți, Ministerului Public și Consiliului Superior al Magistraturii, unde “creșterile sunt generate de drepturile salariale deja aprobate și în parte de investiții în derulare”.

Dragnea a dat asigurări că Ministerul Apărării va primi 2% din PIB, așa cum România s-a angajat în cadrul NATO.

“În rest toate au bugete mai mici (…) Și la Administrația Prezidențială, și la SRI este mai mic, pentru ca se poate funcționa”, a explicat președintele PSD.

Pe agenda de astăzi se mai află un proiect de HG privind aprobarea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 unități de învățământ preuniversitar de stat, un proiect de HG pentru stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, dar și un memorandum care vizează măsurile care se impun pentru repartizarea unei cote de 90% din profitul net pe 2016 al companiilor de stat sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/proiectul-de-buget-pe-2017-si-cel-al-asigurarilor-sociale-de-stat-pe-agenda-sedintei-de-guvern-35310.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/proiectul-de-buget-pe-2017-si-cel-al-asigurarilor-sociale-de-stat-pe-agenda-sedintei-de-guvern-35310-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv