loading…

Ant Financial, filiala care se ocupă de plăți digitale în cadrul companiei de comerț online Alibaba, cumpără MoneyGram, firma de transferuri de bani cu sediul în Statele Unite, pentru 880 de milioane de dolari, anunță BBC.

Preluarea firmei americane de către grupul din China va avea nevoie de aprobări din partea Comitetului de Investiții Străine din Statele Unite. Autoritatea analizează achizițiile străine, invocând securitatea națională, scrie Mediafax.

MoneyGram are aproape 350.000 de filiale în aproape 200 de țări. Ant Financial are peste 630 de milioane de utilizatori.

Ant Financial are o cotă mare de piață în industria serviciilor de plată online în China. Achiziția ar putea ajuta compania să se extindă în condițiile în care există o competiție cu sistemul de plată WeChat al Tencent.

Acțiunile MoneyGram au crescut cu aproape 9% în urma anunțului. Preluarea a fost aprobată de comitetul director al MoneyGram.

Inițiativa gigantului chinez pe piața americană vine în contextul tensiunilor între China și Statele Unite, cea mai mare economie a lumii. În timpul campaniei prezidențiale, Donald Trump a amenințat că va impune taxe importurilor din China.

Dacă înțelegerea va fi aprobată, acesta ar fi a doua achiziție a firmei Alibaba în Statele Unite. Anul trecut, gigantul de comerț online a cumpărat EyeVerify cu 70 de milioane de dolari. EyeVerify este un start-up cu sediul în Missouri, care folosește tehnologie biometrică de identificare pentru a asigura trazacțiile și datele utilizatorilor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/o-filiala-a-gigantului-chinez-alibaba-cumpara-compania-americana-moneygram-35305.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/o-filiala-a-gigantului-chinez-alibaba-cumpara-compania-americana-moneygram-35305-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv