loading…

O fetiță de 12 ani din localitatea vasluiană Puiești a murit după ce a intrat cu sania într-un stâlp de electricitate și s-a lovit la cap.

Familia a fost de acord cu prelevarea organelor, iar acum mai multe persoane care au primit organele au șansa la o viață mai bună, scrie Mediafax.

Fetița din localitatea vasluiană Puiești a murit, după ce, în urmă cu aproape o săptămână, a intrat cu sania într-un stâlp de electricitate. Micuța a ajuns acasă pe propriile picioare, însă starea ei s-a agravat, iar părinții ar fi dus-o la spitalul din Bârlad după câteva ore.

Medicii din Bârlad au decis să transfere copila la Iași, la Spitalul de Neurochirurgie, unde însă doctorii nu au putut să facă altceva decât să declare moartea cerebrală.

Familia fetiței a fost de acord cu prelevarea organelor, iar în urmă cu două zile o echipă de medici a intrat în sală pentru această intervenție.

“A fost cea de-a doua prelevare de organe din acest an, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii și corneea. Este vorba despre un pacient de 12 ani. Un rinichi a fost trimis la Spitalul Parhon unde s-a făcut în cursul zilei de joi transplantul, ficatul și celălalt rinichi au fost trimise la București, pentru că noi nu avem deocamdată pe lista de așteptare la transplantul hepatic un pacient atât de mic. Prelevarea s-a făcut într-o echipă complexă, au venit chirurgi și anesteziști de la Spitalul de Copii”, a declarat pentru MEDIAFAX dr. Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași.

Rinichiul care a rămas la Iași a fost transplantat unui bărbat de 35 de ani, dependent de dializă de mai bine de un an.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/o-fetita-de-12-ani-a-murit-dupa-ce-a-intrat-cu-sania-intr-un-stalp-parintii-au-decis-sa-ii-doneze-organele-35314.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/o-fetita-de-12-ani-a-murit-dupa-ce-a-intrat-cu-sania-intr-un-stalp-parintii-au-decis-sa-ii-doneze-organele-35314-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv