loading…

Bugetul de stat se stabilește la venituri în sumă de 117,08 miliarde de lei, iar la cheltuieli în sumă de 150,20 miliarde de lei, cu un deficit de 33,11 miliarde de lei, arată noul proiect de buget postat vineri pe site-ul Ministerul Finanțelor.

În proiectul anterior, publicat pe 23 ianuarie, bugetul de stat era stabilit la venituri în sumă de 116,48 miliarde de lei, iar la cheltuieli în sumă de 149,60 miliarde de lei, cu același deficit de 33,11 miliarde de lei.

Noul proiect de buget este discutat vineri în ședința de Guvern, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut refacerea bugetetelor unor ministere pentru că nu erau în concordanță cu programul de guvernare al partidului.

„O parte din instituții aveau bugete mai mari decât le este strict necesar în acest an”, a declarat liderul PSD. Acesta a susținut că instituțiile publice vor avea bugete mai mici în noua formă a bugetului, cu excepția Înaltei Curți, Ministerului Public și Consiliului Superior al Magistraturii, unde „creșterile sunt generate de drepturile salariale deja aprobate și în parte de investiții în derulare”.

Dragnea a dat asigurări că Ministerul Apărării va primi 2% din PIB, așa cum România s-a angajat în cadrul NATO.

“În rest toate au bugete mai mici (…) Și la Administrația Prezidențială, și la SRI este mai mic, pentru ca se poate funcționa”, a explicat președintele PSD.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/noul-proiect-de-buget-mareste-veniturile-si-scade-cheltuielile-fata-de-vechiul-proiect-35318.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/noul-proiect-de-buget-mareste-veniturile-si-scade-cheltuielile-fata-de-vechiul-proiect-35318-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv