Autor:
Simona Stupar
|
vineri, 27 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 87 Vizualizari

<!–

–>

incendii devastatoare în Chile

Bilanțul morților în urma zecilor de incendii de pădure care au devastat zone mari în centrul și sudul Chile a crescut la nouă, au anunțat joi autoritățile, în condițiile în care mii de pompieri depun mari eforturi pentru stingerea acestora.

Lucrătorii din serviciile de urgență din regiunea central-sudică Maule au descoperit cadavrele a doi ofițeri de poliție care și-au pierdut viața în timpul operațiunii de stingere a incendiilor, a anunțat agenția agenția națională forestieră CONAF, aceștia fiind ultimele victime ale celor mai grave incendii de pădure din istoria Chile. Alte șapte persoane au murit, inclusiv patru pompieri. 

Președinta Michelle Bachelet a declarat joi că 99 de incendii sunt în prezent active, 64 dintre acestea nefiind încă izolate. Suprafața cuprinsă de incendii a crescut în cursul nopții de la 1.900 kmp la 2.400 kmp.

În Santa Olga, un oraș de 5.000 de locuitori din regiunea Maule, au fost distruse 1.000 de locuințe, a declarat primarul Carlos Valenzuela pentru media locale. Orașul Hualane, aflat la 70 km spre nord, este de asemenea amenințat, conform DPA, citată de Agerpres. 

Peste 4.000 de pompieri depun eforturi pentru stingerea flăcărilor, a spus Bachelet, inclusiv pompieri din Brazilia, Columbia, Mexic și Spania. 

Prin intermediul unei fundații caritabile, soția născută în Chile a moștenitorului lanțului american Wal-mart a angajat cel mai mare avion de pompieri, un “supertanker” cu o capacitate de 72 de tone de apă, care a fost folosit în apropiere de Hualane.

Rusia va trimite și ea în Chile un avion Ilyushin II-76 de stingere a incendiilor și elicoptere. 

Incendiile s-au declanșat în urmă cu câteva săptămâni, din cauza vremii calde și uscate.

Potrivit CONAF, cel puțin unele dintre focare au fost declanșate deliberat.

Președinta Michelle Bachelet a afirmat că se efectuează investigații pentru a stabili posibile cauze ale incendiilor.

Tag-uri:
incendii, padure, devastatoare, tara, centru, sud, morti, raniti

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă MORȚI în urma unor DEVASTATOARE incendii de pădure, în centrul și sudul țării | VIDEO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/chile-incendii-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/chile-incendii-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Simona Stupar | vineri, 27 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 87 Vizualizari <!-- --> incendii devastatoare în Chile Bilanțul morților în urma...

Preluat de la EVZ