loading…

Președintele Klaus Iohannis a dispus convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) marți pentru a analiza bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale, bugete primite vineri la secretariatul CSAT.

”Proiectul de buget pentru instituțiile din domeniul securității naționale, transmis de către Guvern, a fost primit, în această după-amiază, la Secretariatul CSAT. În acest sens, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a dispus convocarea cu celeritate a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru marți, 31 ianuarie a.c., ora 12:30, în vederea analizării proiectului de buget”, a transmis astăzi Administrația Prezidențială.

Decizia vine după ce joi șeful statului i-a trimis o scrisoare premierului Sorin Grindeanu în care îl avertizează că reducerea bugetelor pentru domeniul securității naționale este ”nu doar nejustificată, ci total inoportună”, o ”gravă eroare” și un ”atentat la siguranța românilor”.

”Atrag atenția că această abordare privind construcția bugetară nu dovedește responsabilitatea pe care, ca țară și ca stat, ne-o impun angajamentele politice și instituționale asumate, precum și riscurile și vulnerabilitățile existente în actualul context de securitate, regional și internațional. În acest sens, asigurarea securității naționale ar trebui să fie o prioritate absolută, și nu orgoliile politice de moment. Intenția Guvernului de a reduce aceste bugete reprezintă un gest iresponsabil și o gravă eroare. Nu ne putem juca niciodată cu siguranța cetățenilor, cu securitatea României. Reamintesc că, în baza cadrului juridic actual, proiectele de buget din domeniul securității naționale trebuie să primească avizul CSAT înainte de a fi aprobate de către Guvern. (…)Când în joc se află interesul României, nu doar cel de azi, ci interesul nostru pe termen lung, scăderea bugetelor din domeniul securității naționale ar însemna un atentat la siguranța românilor”, a atras atenția șeful statului, referindu-se la bugetul Ministerului Apărării Naționale și al serviciilor secrete, unde Guvernul a făcut tăieri.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis-a-dispus-convocarea-csat-marti-pentru-analizarea-bugetului-35321.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis-a-dispus-convocarea-csat-marti-pentru-analizarea-bugetului-35321-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv