Autor:
Matei Năstase
|
vineri, 27 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 103 Vizualizari

<!–

–>

Autoritățile din Belgia, Olanda, Franța și Marea Britanie au ajuns la un acord pentru instituirea controalelor de identitate în cazul pasagerilor care călătoresc cu trenurile internaționale, a confirmat vineri un purtător de cuvânt al ministrului belgian de interne, Jan Jambon.

Cele patru țări au convenit să creeze un grup de lucru alcătuit din experți naționali și în care vor participa și reprezentanți ai companiilor feroviare Eurostar și Thalys. Sarcina acestui grup este să pună în aplicare un sistem de control al documentelor de identitate ale pasagerilor care folosesc trenurile internaționale care intră sau ies din Belgia, arată Agerpres.

Este vorba despre un ‘proiect pilot’ elaborat în cadrul măsurilor de combatere a terorismului și de la care se așteaptă prezentarea primelor concluzii și propuneri până la sfârșitul lunii martie, urmând ca apoi să se evalueze posibilitatea extinderii acestui sistem de controale.

Normele europene în vigoare prevăd numai controale în cazul pasagerilor companiilor aeriene prin sistemul PNR stabilit de SUA și UE după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

După atacul terorist comis pe 19 decembrie la Berlin de un tunisian care apoi a călătorit nestingherit prin mai multe țări europene, Belgia, Olanda, Germania și Franța și-au exprimat intenția de a institui un astfel de sistem de control și asupra pasagerilor care folosesc transporturile internaționale terestre, feroviare și maritime, dar fără să se concretizeze deocamdată vreo decizie, primul demers de acest fel fiind acum proiectul pilot care va fi aplicat la frontierele belgiene.

Tag-uri:
controale, trenuri, belgia, franta, marea britanie, calatorit, trenuri internationale, minister

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E OFICIAL! Se fac contoale în trenuri.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/maxresdefault_3-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/maxresdefault_3-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Matei Năstase | vineri, 27 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 103 Vizualizari <!-- --> Autoritățile din Belgia, Olanda, Franța și Marea...

Preluat de la EVZ