loading…

Sumele alocate în noul proiect de buget, publicat astăzi pe site-ul Ministerului Finanțelor, sunt mai mici decît cele alocate prin proiectul anterior pentru Serviciul Român de Informații (SRI) și Administrația Prezidențială, dar sunt mai mari pentru Ministerul Apărării (MApN).

În proiectul anterior, publicat pe 23 ianuarie, SRI avea alocat un buget de 1,88 miliarde de lei, dar în proiectul actual acest buget a scăzut la 1,70 miliarde de lei, conform Mediafax.

Administrația Prezidențială, de asemenea, are un buget redus de la 46,3 milioane de lei în forma inițială la 41 de milioane de lei în forma actuală.

Ministerul Apărării, în schimb, a primit 16,3 miliarde de lei prin noua formă a proiectului de buget, față de 11,02 miliarde de lei în vechea formă.

Bugetul Serviciului de Informații Externe (SIE) nu a fost modificat, rămânând la 247,06 milioane de lei.

Noul proiect de buget este discutat vineri în ședința de Guvern, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut refacerea bugetetelor unor ministere pentru că nu erau în concordanță cu programul de guvernare al partidului.

Dragnea a dat asigurări că Ministerul Apărării va primi 2% din PIB, așa cum România s-a angajat în cadrul NATO. „În rest toate au bugete mai mici (…) Și la Administrația Prezidențială, și la SRI este mai mic, pentru ca se poate funcționa”, a explicat președintele PSD.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/buget-sri-si-presedintia-vor-primi-mai-putini-bani-iar-mapn-mai-multi-decat-in-proiectul-initial-35322.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/buget-sri-si-presedintia-vor-primi-mai-putini-bani-iar-mapn-mai-multi-decat-in-proiectul-initial-35322-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv