Autor:
Radu Pădure
|
joi, 26 ianuarie 2017 | 2 Comentarii
| 455 Vizualizari

<!–

–>

Donald Trump

Donald Trump i-a transmis liderului mexican că poate să-și anuleze vizita de la Washington din 31 ianuarie, dacă nu are de când să-și revizuiască atitudinea față de SUA.

După ce miercuri, președintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a repetat că nu are de gând să plătească pentru construirea zidului pe care Donald Trump vrea să-l ridice la granița dintre cele două țări, noul președinte american a postat joi pe Twitter un mesaj tăios și nediplomatic:

„Dacă Mexicul nu vrea să plătească pentru zidul atât de necesar, atunci mai bine anulează apropiata vizită.”

Într-un mesaj anterior, Trump acuza uriașul deficit comercial din relațiile cu Mexicul, acuzând voalat vecinul din sud că profită unilateral de pe urma relației cu Statele Unite.

Miercuri seara, președintele mexican declara, într-o înregistrare video postată pe Twitter, că nu crede că trebuie să-și anuleze vizita, anunțată pentru 31 ianuarie, dar repeta că nu este dispus să plătească pentru zid.

„Mexicul nu crede în ziduri. Am spus-o și mai demult: Mexicul nu va plăti pentru nici un zid.”

Nieto a afirmat că va aștepta un raport final de la echipa sa de consilieri, sosită miercuri la Washington, și o serie de întâlniri cu parlamentar mexicani, pentru a decide ce pași trebuie să facă.

Mai mult, președintele Mexicului a declarat că a ordonat Ministerului său de Externe să întărească măsurile de protecție pentru cetățenii mexicani.

Tag-uri:
trump, zid, mexic, nieto

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trump: „Dacă președintele Mexicului nu vrea să PLĂTEASCĂ pentru ZID, mai bine își ANULEAZĂ vizita în America!”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump_24-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump_24-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | joi, 26 ianuarie 2017 | 2 Comentarii | 455 Vizualizari <!-- --> Donald Trump Donald Trump i-a transmis liderului mexican...

Preluat de la EVZ