loading…

Roger Federer (locul 17 în clasamentul mondial) a câștigat, astăzi, meciul împotriva conaționalului Stan Wawrinka (locul 4 ATP), scor 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3, și s-a calificat în finala Openului Australiei, de la Melbourne, primul turneu de Mare Șlem al anului.

Partida a durat trei ore și patru minute. Wawrinka a controlat schimburile de pe baseline, dar Federer a fost mai agresiv și a avut succes în majoritatea cazurilor când a urcat la fileu. Federer a servit 11 ași și a comis 3 duble greșeli. Roger a fost mai eficient cu primul serviciu (72% mingi câștigate, față de 63% Stan), în timp ce Wawrinka a avut un procentaj mai bun de reușită cu al doilea serviciu (70%, față de 58% Federer).

Fiecare dintre cei doi elvețieni a reușit câte patru break-uri. Federer a înregistrat 47 de puncte direct câștigătoare și 50 de erori neforțate. Wawrinka a greșit mai puțin, doar 35 de erori neprovocate, și a reușit 45 de mingi câștigătoare.

A fost cea de-a 22-a confruntare directă dintre cei doi elvețieni, iar Federer conduce cu 19-3. În finala Openului Australiei, Roger Federer îl va întâlni pe câștigătorul dintre spaniolul Rafael Nadal, ocupantul poziției 9 ATP, și bulgarul Grigor Dimitrov, sportiv aflat pe locul 15 în ierarhia mondială.

Va fi prima finală a unui turneu de Mare Șlem după cea de la Openul Statelor Unite 2015 pentru Roger Federer, în vârstă de 35 de ani. Tenismenul elvețian a cucerit, de-a lungul carierei, 17 titluri în turneele de Mare Șlem, dintre care patru la Openul Australiei — 2004, 2006, 2007, 2010.

“Am condus cu 2-0 la seturi, apoi Stan a primit îngrijiri medicale. Credeam că sunt în meci și la începutul setului trei. Stan era mai lent după ce a primit îngrijiri medicale, apoi a început să se acomodeze cu bandajul. El a început să joace cu toată forța, nu mai avea nimic de pierdut. În setul cinci, cred că amândoi am arătat un tenis foarte bun. Nu știu dacă am meritat acel break, când el a făcut dublă greșeală. A fost un meci foarte bun. Stan a jucat mai bine din spatele liniei de fund.

E nemaipomenit să ajung în finală, nu credeam niciodată să ajung în această faza la Melbourne. Îmi place foarte mult jocul lui Grigor Dimitrov. A avut doi ani foarte grei și mă bucur că a ajuns la un nivel înalt. Și de cealaltă parte e Rafa Nadal…ce pot să mai zic despre el, un jucător complet. Am avut confruntări epice de-a lungul carierei noastre.

Și eu am ceva probleme fizice…de vreo săptămână mă doare piciorul, nu știu de ce. Sper ca fizioterapeutul meu să facă minuni”, a declarat Federer după meci.

Pentru accederea în finala Openului Australiei, Roger Federer și-a asigurat un cec în valoare de 1.387.000 de dolari și 1.200 de puncte ATP. Dacă va câștigat trofeul de la Melbourne, Federer va urca pe locul 10 în clasamentul mondial.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/roger-federer-l-a-invins-pe-stan-wawrinka-si-s-a-calificat-in-finala-openului-australiei-35268.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/roger-federer-l-a-invins-pe-stan-wawrinka-si-s-a-calificat-in-finala-openului-australiei-35268-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv