loading…

Mexicul nu va plăti pentru zidul de frontieră al lui Donald Trump, a declarat președintele Mexiului, Enrique Pena Nieto, într-un mesaj adresat națiunii, potrivit BBC.

Acesta a declarat că “deplânge” planurile barierei, adăugând că “Mexicul nu crede în ziduri”. Acesta nu a făcut nicio mențiune asupra anulării sau amânării călătoriei sale la Washington de pe 31 ianuarie pentru a se întâlni cu președintele SUA. Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru construirea “unei bariere fizice impasibile” și a insitat ca Mexicul să plătească pentru aceasta.

Enrique Pena Nieto a spus: “Am spus de nenumărate ori și repet: Mexicul nu va plăti niciun zid. Acesta a apărut pentru că Mexicul ia în discuție noi reguli asupa cooperării, a comerțului, investițiilor, securitpții și a imigrației în regiunea Americii de Nord. În calitate de președinte, îmi asum complet responsabilitatea de a apăra interesele statului și ale mexicanilor. Ținând cont de raportul final al funcționarilor din  Washington DC și a sfaturilor din partea camerei de comerț și a guvernatorilor, voi dedice următorii pași.”, a precizat acesta.

“Mexicul își oferă prietenia poporului american și dispoziția de a ajunge la acorduri cu guvernul american, acorduri care să fie în favoarea atât a Mexicului, cât și a SUA”, a mai transmis președintele mexican.

Donald Trump a declarat ]ntr-un interviu pentru ABC News că Mexicul va plăti “garantat 100%” către SUA prețul zidului, dar Congresul american ar trebui să aprobe fondurile pentru această structură, estimată la miliarde de dolari.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/presedintele-mexicului-respinge-categoric-plata-constructiei-zidului-de-la-granita-cu-sua-35251.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/presedintele-mexicului-respinge-categoric-plata-constructiei-zidului-de-la-granita-cu-sua-35251-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv