loading…

Polonia și Lituania au transmis, astăzi, că nu vor accepta pe teritoriile lor noi centre secrete pentru detenție administrate de CIA, în contextul informațiilor conform cărora Administrația Donald Trump ar putea înăspri tehnicile de interogare și ar putea deține suspecți de terorism în străinătate.

Polonia și Lituania, doi aliați apropiați ai Statelor Unite, au găzduit centre secrete pentru detenție în timpul Administrației George W. Bush. Penitenciare similare, în care au fost aplicate tehnici de interogare catalogate frecvent drept acte de tortură, au existat în România, Thailanda și Afganistan, notează site-ul agenției Reuters.

“Nu există nicio propunere în acest sens și nu există spațiu pentru discuții” pe această temă, a declarat joi premierul Poloniei, Beata Szydlo. Întrebată dacă Guvernul polonez ar accepta noi astfel de penitenciare, Beata Szydlo a spus clar: “Răspunsul meu este nu”.

Ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius, a declarat pentru agenția Reuters că țara lui este pregătită să coopereze cu Statele Unite pe teme strategice, subliniind că drepturile omului trebuie respectate.

“Torturarea oamenilor nu este permisă de dreptul internațional, nu este o practică nici legală, nici morală. Nu cred că vreun stat civilizat ar trebui să aplice astfel de metode. Nu este doar poziția mea personală, este poziția țării mele”, a declarat Linas Linkevicius.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/polonia-si-lituania-nu-ar-accepta-pe-teritoriile-lor-noi-inchisori-secrete-ale-cia-35287.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/polonia-si-lituania-nu-ar-accepta-pe-teritoriile-lor-noi-inchisori-secrete-ale-cia-35287-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv