loading…

Conducerea Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR) consideră că principala provocare pentru „industria ospitalității” va fi reprezentată, în 2017, de sistemul de taxare, FIHR fiind singura asociație patronală care nu a susținut adoptarea legii impozitului specific în forma adoptată.

„Am considerat că prin forma actuală nu se ating obiectivele legii, și anume simplificarea și reducerea controlului organismelor de stat, susținerea jucătorilor mici și mijlocii din industrie, creșterea încasărilor la bugetul de stat, dar mai ales se elimină orice formă de stimulare a celor care investesc în turismul românesc, în special în hoteluri”, a declarat astăzi Călin Ile, președintele FHIR, la încheierea conferinței anuale a federației patronale.

„Cei mai mulți operatori sunt firme mici, 90% sunt IMM-uri, deci vor fi tratate fiscal ca IMM-uri, astfel că impozitul specific nu-i va atinge; în același timp, marii jucători nu-și pot aduce aportul investițional de care avem atâta nevoie, pentru că acest aport nu se scade din taxare. În opinia noastră, investițiile în turism ar trebui stimulate prin mai multe metode, cum ar fi acordarea unor ajutoare de stat, reducerea unor taxe locale, acordarea de facilități în primii doi-trei ani de funcționare a unității hoteliere și/sau un regim fiscal mai relaxat pentru angajați”, a spus liderul FIHR. Călin Ile a precizat însă că va continua să lucreze împreună cu autoritățile, urmând „modelul de succes al unor proiecte comune precum implementarea taxei de promovare prevăzută de Codul Fiscal sau creșterea bugetului promovarea turistică a României”.

Conducerea FIHR a mai anunțat că își va continua proiectele începute, cu un accent special pe dezvoltarea programelor de tip CSR (responsabilitate socială). De exemplu, va fi continuat parteneriatul cu Apa Nova București, pentru a demonstra că Bucureștiul este cu adevărat o capitală europeană care oferă servicii de calitate la prețuri corecte și promovează practicile ecologice.

Concret, „împreună cu Apa Nova, dorim să promovăm consumul de apă din rețea, de la robinet, în unitățile hoteliere, pentru a arăta că Bucureștiul are o apă de calitate, conform testelor efectuate, și pentru a repara imaginea Capitalei pe acest subiect”. În trecut, se spunea că apa de la robinet nu ar fi potabilă, lucru care a afectat imaginea Bucureștiului, implicit și a hotelurilor de aici. Acum, când apa din rețea este de o incontestabilă calitate, Bucureștiul poate profita – inclusiv în plan turistic – în raport cu alte capitale europene.

Pe parcursul anului trecut, activitatea FIHR a fost concentrată pe câteva direcții de dezvoltare, cum ar fi susținerea intereselor de grup ale industriei hoteliere, dezvoltarea sistemului educațional și de formare a forței de muncă în turism, susținerea unui climat de etică și fair-play în industria ospitalității, ca și internaționalizarea, deschiderea spre organismele internaționale din turism”.

Înființată în luna martie 1990 sub numele de Asociația Hotelierilor din România (AHR), Federația Industriei Hoteliere din România și-a preluat actuala denumire în martie 1996. FHIR este o asociație profesional-patronală nonprofit reprezentativă pentru industria ospitalității din România. La începutul lui 2017, FIHR reunește un număr de 108 hoteluri, cu un total de 11.245 de camere.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/patronatul-hotelierilor-taxarea-in-turism-va-fi-principala-provocare-pentru-operatori-in-2017-35271.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/patronatul-hotelierilor-taxarea-in-turism-va-fi-principala-provocare-pentru-operatori-in-2017-35271-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv