loading…

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) recomandă dezafectarea totală a clubului Bamboo din Capitală din cauză că, după evaluarea structurii de rezistență, s-a constatat posibilitatea crescută ca aceasta să se prăbușească.

“Ca urmare a incendiului produs, pe 21 ianuarie a.c., la Clubul Bamboo din București, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a realizat, prin intermediul unui expert tehnic atestat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), o evaluare a construcțiilor afectate, prin care s-au stabilit modalitatea și etapele tehnologice care să permită cercetarea la fața locului de către organele abilitate și punerea în siguranță a structurii. După evaluarea structurii de rezistență, s-a constatat posibilitatea crescută ca aceasta să se prăbușească. În aceste condiții, ISC își însușește recomandarea făcută de expertul tehnic, și anume dezafectarea totală a acesteia. Pe durata acestor lucrări, se va ține cont atât de instrucțiunile de lucru elaborate de expertul tehnic, cât și de necesitatea conservării eventualelor probe de la fața locului”, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC).

Activitatea a 12 cluburi de pe raza Sectorului 2 al Capitalei a fost suspendată din cauza lipsei autorizației pentru comercializare în regim alimentar. Localurile își vor putea relua activitatea după ce vor obține avizele necesare, au precizat pentru Mediafax reprezentanți ai primăriei.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 2, fără autorizația pentru comercializare în regim alimentar cluburile nu pot funcționa, măsura fiind una executorie. Astfel, toate cele 12 cluburi vor putea funcționa după obținerea avizelor necesare.

Potrivit sursei citate, este un control în desfășurare care vizează toate unitățile de alimentație publică.

Măsurile vin după ce, sâmbătă dimineața, a izbucnit un incendiu la clubul Bamboo din Capitală, în urma căruia clădirea a ars în întregime. 44 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului, doar două fiind în continuare internate. Primăria Sectorului 2 a anunțat după incendiu că Bamboo nu avea autorizație de funcționare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/inspectoratul-de-stat-in-constructii-recomanda-dezafectarea-totala-a-clubului-bamboo-din-capitala-35272.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/inspectoratul-de-stat-in-constructii-recomanda-dezafectarea-totala-a-clubului-bamboo-din-capitala-35272-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv