loading…

În ultima săptămână, au fost înregistrate alte trei persoane care au decedat din cauza infecțiilor respiratorii severe și a gripei. Astfel, numărul deceselor a urcat la 12. Niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată, anuntă Institutul Național de Sănătate Publică.

Cele trei decese, din săptămâna 16-22 ianuarie, au fost confirmate la persoane cu Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), mai mult cu trei cazuri decât săptămâna precedentă, în acest interval fiind înregistrate 20 de cazuri de infecții respiratorii severe. Numărul total, la nivel național, a ajuns la 352, informează Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), conform Mediafax.

Dintre cele 12 persoane decedate, 11 dintre ele aveau deja probleme medicale pre-existente. Opt dintre victime sunt femei, iar patru, bărbați. Pe grupe de vârstă, cele mai multe victime, adică nouă, au peste 65 de ani, restul, respectiv câte un caz, fiind la grupele 0-1 an, 15-49 ani și 50-64 ani.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, menținându-se tendința de extindere regională în zona de sud-est (București, Constanța, Olt, Dâmbovița), zona de nord-est (Iași, Suceava, Botoșani, Neamț), cu răspândire locală (Alba, Bihor, Cluj, Brașov, Sibiu) și cazuri sporadice în unele județe, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Până la data de 22 ianuarie, la nivel național au fost vaccinate 477.662 de persoane prin programul gratuit al Ministerului Sănătății, precizează CNSCBT.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/gripa-face-ravagii-in-romania-numarul-mortilor-a-ajuns-la-12-35280.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/gripa-face-ravagii-in-romania-numarul-mortilor-a-ajuns-la-12-35280-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv