loading…

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut Mexicului să anuleze întrevederea pe tema Acordului comercial nord-american (NAFTA) dacă nu vrea să suporte costurile zidului de frontieră.

“Statele Unite au un deficit comercial de 60 de miliarde de dolari în relația cu Mexicul. Încă de la început, acordul NAFTA a fost unilateral, pierzându-se cifre mari la nivelul locurilor de muncă și companiilor. Dacă Mexicul nu vrea să plătească pentru acest zid de care este atât de mare nevoie, atunci ar fi mai bine să anuleze viitoarea întrevedere”, a transmis Donald Trump joi prin Twitter.

Donald Trump a semnat miercuri ordonanța executivă care prevede construirea unui zid la frontiera cu Mexicul. Lucrările pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul vor începe în “câteva luni”, iar costurile vor fi suportate în final de Guvernul mexican, a afirmat președintele american. “În final, lucrările vor fi suportate de Mexic, așa cum am spus permanent. Mexicul va plăti zidul în proporție de sută la sută. Dar lucrările vor fi rambursate ulterior din orice tranzacție comercială am avea cu Mexicul. Pot să spun doar că se va plăti. Va fi într-o formă, poate într-o formă complicată. Ceea ce fac este benefic pentru Statele Unite. Va fi foarte benefic și pentru Mexic. Vrem un Mexic foarte stabil și solid”, a precizat Donald Trump.

Mexicul a transmis de nenumărate ori că nu va finanța construcția zidului de frontieră dorit de Administrația Donald Trump pentru limitarea imigrației, a contrabandei și traficului de droguri. Președintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a reiterat joi că țara sa “nu va plăti pentru niciun zid”.

Donald Trump, devenit președinte al SUA pe 20 ianuarie, a dispus deja retragerea din Parteneriatul comercial Transpacific (TTP) și a avertizat că va renegocia Acordul Comercial Nord-American (NAFTA), semnat cu Mexicul și Canada. În acest context, Mexicul a semnalat intenția participării la negocieri cu Statele Unite.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/donald-trump-daca-mexicul-nu-vrea-sa-plateasca-zidul-atunci-sa-anuleze-intrevederea-pe-tema-nafta-35276.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/donald-trump-daca-mexicul-nu-vrea-sa-plateasca-zidul-atunci-sa-anuleze-intrevederea-pe-tema-nafta-35276-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv