Autor:
Laura Ionescu
|
miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 25 Vizualizari

<!–

–>

Gripa aviara

Ucraina interzice importul de carne de pui din judeţul Prahova, din cauza unor cazuri de gripă aviară, conform unei scrisori transmisă ambasadei României la Kiev, publicată pe site-ul Ministerului Economiei.

“Inspecţia Veterinară de Stat a Ucrainei informează că, având în vedere notificarea Oficiului Internaţional de Epizootii privind înregistrarea pe teritoriul Judeţului Prahova, România, a unor cazuri de gripă aviară, s-a decis interzicerea importurilor din România/judeţul Prahova de păsări, carne de pasăre şi preparate din aceasta”, informează Ministerul Economiei, potrivit Agerpres. 

Măsura vine în completarea deciziei prin care se interzic importurile similare din judeţul Tulcea. 

În data de 10 ianuarie, o suspiciune de gripă aviară a apărut în gospodăria primarului comunei Albeşti Paleologu din judeţul Prahova, autorităţile luând măsuri pentru confirmarea bolii şi sacrificarea păsărilor domestice şi sălbatice din curtea în cauză.  

O zi mai târziu, suspiciunea a fost confirmată de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, autorităţile dispunând măsuri pentru combaterea bolii. 

Autorităţile interzic organizarea pe teritoriul localităţilor din zonele de protecţie şi supraveghere de târguri sau expoziţii de păsări şi animale, până la clarificarea situaţiei epidemiologice, au fost notificate toate exploataţiile comerciale de păsări din judeţul Prahova, dar şi administratorii celor 43 fonduri de vânătoare din judeţ. 

Conform măsurilor dispuse, toate cazurile de îmbolnăvire şi mortalităţi înregistrate la păsările din orice specie din curţile proprii vor fi anunţate în regim de urgenţă medicului veterinar de liberă practică împuternicit din localităţile cuprinse în zona de protecţie şi supraveghere, iar cadavrele de păsări descoperite în locuri publice vor fi anunţate, fără întârziere, medicului veterinar de liberă practică împuternicit. 

Autorităţile din Prahova au notificat şi DSVSA din judeţele limitrofe, respectiv Braşov, Dâmboviţa, Buzău, Ialomiţa şi Ilfov cu privire la această situaţie.

Tag-uri:
pui, gripa aviara, ucraina, importuri carne, exporturi carne

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucraina interzice importul de carne de pui din judeţul Prahova.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/32_aviara0_cp-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/32_aviara0_cp-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Laura Ionescu | miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 25 Vizualizari <!-- --> Gripa aviara Ucraina interzice importul de carne de...

Preluat de la EVZ