Autor:
Carmen Vintilă
|
miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 20 Vizualizari

<!–

–>

Klaus Iohannis

reşedintele Klaus Iohannis apreciază că Raportul Comisiei Europene publicat miercuri confirmă că Guvernul Cioloş a avut un “aport decisiv” la îndeplinirea obiectivelor MCV şi atenţionează asupra menţionării ordonanţelor privind graţierea şi legile penale în raport.

Raportul confirmă faptul că Guvernul instalat în anul 2015 a contribuit major la îndeplinirea obiectivelor MCV și a avut un aport decisiv pentru acest raport favorabil.

Raportul MCV confirmă că România a menţinut un parcurs sustenabil în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor mecanismului, astfel că pentru prima dată este menţionată modalitatea de finalizare a mecanismului. Astfel, Comisia Europeană a emis 12 recomandări, iar îndeplinirea acestora va conduce la încheierea MCV.

Preşedintele României subliniază că, pentru prima dată, Comisia Europeană afirmă în cadrul raportului că este inadecvată corelarea între MCV şi decizii din alte domenii (precum fondurile structurale europene, aderarea la Spaţiul Schengen).

Şeful statului apreciază faptul că raportul consemnează că activitatea principalelor instituţii din domeniul combaterii corupţiei a înregistrat progrese substanţiale.

Totodată, Preşedintele României atenționează asupra îngrijorărilor formulate în raport cu privire la faptul că cele două proiecte de Ordonanţă de Urgenţă puse în consultare publică de Guvern în ziua de 18 ianuarie a.c. ar putea afecta cadrul legal pentru combaterea corupţiei.

Finalizarea MCV depinde şi de evitarea unor dezvoltări negative care ar pune sub semnul întrebării progresele care au fost obţinute până în prezent de România. Guvernul României și actuala majoritate parlamentară trebuie să înțeleagă că doar sprijinind în continuare eforturile pentru întărirea reformelor în domeniul justiției și combaterii corupției vor contribui la consolidarea statului de drept și ridicarea MCV”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială. 

Tag-uri:
Klaus Iohannis, MCV, Guvern, raport

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului REACȚIA lui Klaus Iohannis după publicarea raportului MCV. Ce spune preşedintele României despre Guvernul condus de Dacian Cioloş.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/klaus-iohannis_3-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/klaus-iohannis_3-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 20 Vizualizari <!-- --> Klaus Iohannis reşedintele Klaus Iohannis apreciază...

Preluat de la EVZ