Autor:
Gabriel Fereșteanu
|
miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 20 Vizualizari

<!–

–>

Foto: EVZ, Răzvan V.

La patru zile după incendiul puternic de la Bamboo, acţionari au ales să lămurească informaţiile apărute în spaţiul public într-o conferinţă de presă. Aceştia nu exclud ipoteza unei mâini criminale şi spun că Bamboo funcţiona în legalitate, amenzile aplicate fiind pentru lipsa unei vize, nu pentru lipsa avizului de funcţionare.

Din primele declaraţii, clubul a fost adaptat conform noilor prevederi legale care au apărut după Colectiv. De asemenea, acţionarii subliniază că datorită hidranţilor şi atenţiei cu care a fost modificat clubul, incendiul nu a făcut victime.,,În momentul când s-a întâmplat cu Colectiv legislația s-a schimbat. A trebuit să facem niște modificări. Noi am refăcut tot ce înseamnă structură, la instalația electrică, la ieșirile de siguranță.” spune Joshua Castellano

Mâna criminală, o ipoteză plauzibilă pentru acţionari

Cătălin Botezatu explică de ce nimeni nu exclude ipoteza unui foc pus intenţionat. “Incendiul a început într-o încăpere fără priză, fără electricitate, doar cu un semn de ,,EXIT” aprins. O încăpere în care erau draperii. Trei-patru persoane care nu aveau ce să caute în acel loc au fost surprinse de un bucătar care ducea gunoiul”.

Ţigările, o cauză aproape exclusă

Acţionarii de la Bamboo nu neagă că în interiorul clubului clienţii mai obişnuiau să-şi aprindă ţigări, dar spun că şansele ca incendiul să se fi produs de la o ţigară sunt foarte mici, luând în calcul că în cluburi s-a fumat zeci de ani până la legea antifumat. ,,De 30 și de ani în toate cluburile se fumează. Acum, s-a schimbat legea. Agenții aveau un laser și îi avertiza pe cel care fuma. Dacă nu înțelegeau, clienţii erau invitaţi să iasă afară. E greu ca la 700 de oameni să-i poți urmări pe toți.Nu a luat foc de la o țigară. Exclus. Sau de la un scrut-circuit. Focul nu a fost în club.”, continuă Botezatu.

Procedura de evacuare a fost exemplară

Din punctual de vedere al reprezentanţilor Bamboo, personalul a acţionat exemplar. Astfel, evacuarea fost făcută în doar câteva minute, din momentul în care în Bamboo era doar fum ,,Până la evacuare nu era o scânteie în club. Era doar fum. Evacuarea a fost făcută în şapte minute. “, spune Castellano.Ştire în curs de actualizare.

Tag-uri:
Joshua Castelano, catalin botezatu, bamboo, incendiu, proud of bamboo, conferinta de presa

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele IMAGINI din INTERIORUL de la Bamboo. Cătălin Botezatu: ,,Nu exclud ipoteza unei mâini CRIMINALE”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/unnamed-2_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/unnamed-2_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Gabriel Fereșteanu | miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 20 Vizualizari <!-- --> Foto: EVZ, Răzvan V. La patru zile...

Preluat de la EVZ