loading…

Plenul CSM a dat aviz negativ pentru proiectele de ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codurilor, decizia fiind luată în ședința de miercuri. Documentele urmează să fie transmise Ministerului Justiției.

Plenul CSM a luat decizia cu majoritate de voturi.

Reprezentanții instanțelor și ai parchetelor au trimis puncte de vedere împotriva celor două ordonanțe de urgență. Și președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat împotriva acestor modificări, demarând procedurile pentru a se lămuri aceste aspecte printr-un referendum.

Proiectul de ordonanță de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracțiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunțul se poate face la cel mult șase luni de la comiterea faptelor iar neglijența în serviciu a fost abrogată.

Un alt proiect de ordonanță prevede grațierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani și înjumătățirea pedepsei pentru deținuții care au 60 de ani, femei însărcinate și a celor care au copii de până în 5 ani în întreținere

Aproximativ 15.000 de persoane au protestat, duminică, în Piața Victoriei din Capitală, față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea codurilor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/plenul-csm-aviz-negativ-pentru-ordonantele-privind-justitia-35230.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/plenul-csm-aviz-negativ-pentru-ordonantele-privind-justitia-35230-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv