Autor:
Carmen Vintilă
|
miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 11 Vizualizari

<!–

–>

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) că este nevoie de societăţi democratice, în care majorităţile nu abuzează de drepturile lor, infomează Agerpres.

“Avem nevoie de societăţi democratice solide, în care majorităţile nu abuzează de drepturile lor legitime numai pentru că sunt o majoritate, de societăţi în care principiul cooperării loiale şi constructive între instituţiile democratice funcţionează ireproşabil. Într-o societate democratică, critica normală exercitată de opoziţie nu poate fi văzută ca element distructiv şi nu poate fi interpretată ca lipsă a acceptării rezultatelor scrutinului democratic. Este doar o parte – la fel de legitimă ca efortul şi activitatea majorităţii – a unui sistem democratic liberal sănătos, de care cu toţii avem nevoie dacă dorim să gestionăm cu succes actualele provocări ale prezentului”, a declarat şeful statului la APCE. 

El a amintit că pe 6 aprilie, împreună cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, va inaugura la Bucureşti o Conferinţă Internaţională organizată în colaborare cu Comisia de la Veneţia cu privire la Rolul majorităţii şi al opoziţiei într-o societate democratică. 

“Este un subiect de mare actualitate, în contextul anumitor evoluţii din unele state membre. Apreciez iniţiativa secretarului general, care a solicitat Comisiei de la Veneţia să elaboreze un set de linii directoare privind această chestiune”, a afirmat Iohannis. 
 

Tag-uri:
Klaus Iohannis, Cotroceni, APCE

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Klaus Iohannis: Avem nevoie de societăţi democratice solide, în care majorităţile nu abuzează de drepturile lor .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/05-iohannis-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/05-iohannis-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autor: Carmen Vintilă | miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 11 Vizualizari <!-- --> Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi...

Preluat de la EVZ