loading…

Eduard Hellvig a adus la audierea din Comisia SRI patru valize de documente clasificate. Directorul Serviciului de Informatii, Eduard Hellvig, va fi audiat de comisia de control a SRI din Parlament în contextul scandalului Coldea-Ghiță.

Hellvig ar putea da explicatii și legat de implicarea serviciului în organizarea protestelor de duminică seara.

Înainte de a intra la Comisia de Control a SRI, Eduard Hellvig, a precizat că este ”absolut convins că vom lămuri toate problemele care au fost în dezbatere publică”, potrivit Agerpres.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat miercuri că are speranța unui nou început în relația dintre Serviciul Român de Informații și Parlament și a precizat că a venit la audieri cu documente clasificate care vor fi puse la dispoziția comisiei pentru a lămuri aspectele ce s-au aflat în dezbaterea publică.

Totodată, el a adăugat că SRI nu a avut nicio implicare în protestele care au avut loc în ceea ce privește modificarea legislației penale.

“Nu am nicio emoție, am venit la Parlament cu toată deschiderea, să răspund la toate întrebările comisiei. Pentru mine este o oportunitate. Am speranța unui nou început în relația între Parlament și SRI și sunt convins că, după această audiere, vom avea răspuns la foarte multe dintre întrebările care au existat în spațiul public. Pentru mine, ca și director al acestei instituții importante în statul român, este extrem de importantă relația cu Parlamentul. Am fost parlamentar, înțeleg rolul Parlamentului în democrație și am toată disponibilitatea și deschiderea, atât a mea, cât și a instituției, de a avea o relație mai mult decât apropiată, corectă și onestă cu comisia”, a spus Hellvig, la Palatul Parlamentului, înainte de audierea sa în Comisia pentru controlul activității SRI.

Acesta a adus patru serviete cu documente, acte despre care a spus că sunt clasificate și că vor fi puse la dispoziția comisiei “pentru a lămuri aspectele care au fost în dezbaterea publică”.

Hellvig a refuzat să comenteze pe marginea subiectului apropierii dintre politicieni și angajați ai SRI.

El a menționat că va informa comisia parlamentară și despre bugetul instituției.

“Sunt discuții în acest moment legate de bugetul instituției. Voi face precizări și în cadrul comisiei cu privire la bugetul SRI. Știu că există o percepție publică, ne confruntăm cu o realitate pe care nu trebuie să o ignorăm, vom explica tuturor decidenților de ce este nevoie de un buget pentru SRI și, în funcție de argumentele noastre, în funcție de resursa bugetară existentă în statul român, vom avea un buget în care sper, în primul rând, să avem infrastructura necesară pentru a nu ne distruge capacitățile de lucru și parteneriatele extrem de importante cu cei din Clubul de la Berna”, a arătat Hellvig.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/eduard-hellvig-a-adus-la-audierea-din-comisia-sri-patru-valize-cu-documente-clasificate-35213.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/eduard-hellvig-a-adus-la-audierea-din-comisia-sri-patru-valize-cu-documente-clasificate-35213-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv