Autor:
Iasmina ArdeleanAna Petrescu |
miercuri, 25 ianuarie 2017 | 1 Comentarii
| 222 Vizualizari

<!–

–>

Eduard Hellvig

Comisia pentru controlul activităţii SRI îl va audia miercuri pe directorul SRI Eduard Hellvig, pe tema bugetului şi a situaţiei instituţiei.

UPDATE: Eduard Hellvig a ajuns la sediul Parlamentului, unde va fi audiat în Comisia parlamentară de control privind activitatea SRI.

„Am dat un comunicat în acea seară. Evident că nu am avut nicio implicare (c.n. la proteste). Vom discuta și în comisie aceste lucruri. Sunt absolut convins că vom lămuri aceste aspecte. Pentru mine ca și director al acestei instituții este importantă relația cu Parlamentul, am fost parlamentar, înțeleg rolul Parlamentului într-o democrație și am toată disponibilitatea și deschiderea atât a mea, cât și a instituției de a avea o relație cât mai apropiată și onestă cu comisia de control.Toate documentele care vor fi prezentate în comisie, evident, vor fi enunțate public și de șeful comisiei de control, domnul Adrian Țuțuianu. După audiere, vom face declarații publice.”, a spus Hellvig, la Parlament.

De asemenea, șeful SRI a venit în fața comisiei cu patru valize cu documente clasificate.

„Sunt documente clasificate, care vor fi puse la dispoziția Comisiei pentru a lămuri aspectele care au fost în dezbaterea publică”, a spus șeful SRI.

Hellvig a refuzat să comenteze pe marginea subiectului apropierii dintre politicieni şi angajaţi ai SRI. El a precizat că va informa comisia parlamentară şi despre bugetul instituţiei. 

“Sunt discuţii în acest moment legate de bugetul instituţiei. Voi face precizări şi în cadrul comisiei cu privire la bugetul SRI. Ştiu că există o percepţie publică, ne confruntăm cu o realitate pe care nu trebuie să o ignorăm, vom explica tuturor decidenţilor de ce este nevoie de un buget pentru SRI şi, în funcţie de argumentele noastre, în funcţie de resursa bugetară existentă în statul român, vom avea un buget în care sper, în primul rând, să avem infrastructura necesară pentru a nu ne distruge capacităţile de lucru şi parteneriatele extrem de importante cu cei din Clubul de la Berna”, a explicat Hellvig. 

Alături de directorul Serviciului Român de Informaţii, la audieri participă şi şeful comisiei de anchetă a SRI, cei trei adjuncți ai instituției și persoana care se ocupă de bugetul Serviciului.

“În situaţia de faţă, comisia ar putea cere informaţii şi cu privire la protestele recente. În aceste discuţii se pot pune întrebări şi privind situaţiile care au apărut pe parcurs”, a declarat senatorul UDMR Verestoy Attila.

La finalul primei şedinţe, preşedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, declarase că a convenit cu directorul SRI, Eduard Hellvig, să vină pentru audieri în comisiei în data de 25 ianuarie, temele de audiere privind cazul Coldea şi bugetul SRI pe anul 2017, potrivit mediafax.ro

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că respinge orice încercare de a implica instituţia în “dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate” potrivit legii.

Tag-uri:
Hellvig, Eduard Hellvig, audiere, comisiei, SRI, control, informaţie, protest, discuţie, întrebare, UDMR, Verestoy Attila, PSD, Adrian Ţuţuianu, Coldea, buget, respingere, încercare, implicare, dispută, politică, organizare, misiune, asumare, lege

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DIRECTORUL SRI A AJUNS ÎN PARLAMENT. Eduard Hellvig a venit cu PATRU VALIZE pline cu documente pentru a da explicaţii în Comisia de Control. Ce declaraţii a făcut şeful Serviciului Român de Informaţii| UPDATE.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/hellvig-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/hellvig-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Iasmina Ardelean,  Ana Petrescu | miercuri, 25 ianuarie 2017 | 1 Comentarii | 222 Vizualizari <!-- --> Eduard Hellvig Comisia pentru controlul activităţii SRI...

Preluat de la EVZ