loading…

Comisia de buget a Camerei a respins astăzi OUG 10/2016 privind achiziționarea sculpturii “Cumințenia Pământului”, deputați adoptând un amendament care prevede că efectele juridice produse de ordonanță în perioada aplicării se mențin, astfel donatorii își vor putea recupera banii.

“Aș vrea să fac un amendament pe care și-l asumă grupul PSD și dacă doresc și alți colegi lista rămâne deschisă, pe lângă respingerea OUG 10 să venim cu un articol care să spună așa: «efectele juridice produse în perioada de aplicare a OUG nr. 10/2016 cu completările aduse prin OUG nr 19/2016 precum și cele produse de actele subsecvente emise în aplicarea acestora se mențin», pentru că toți oamenii aceia care au donat bani sau au încheiat contracte au fost de bună-credință și au beneficiat de niște efecte juridice la momentul acela. Ei au dreptul să primească banii înapoi și efectele juridice se mențin pentru că ei au făcut acest lucru cu bună-credință, pornind de la idea că se vor strânge banii și lucrurile vor fi în regulă”, a declarat președintele Comisiei de buget, deputatul PSD Leonardo Badea.

Membrii comisiei au votat cu o singură abținere adoptarea amendamentului și respingerea OUG 10/2016.

De asemenea, comisia a adoptat și un raport de respingere a OUG 19/2016 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.10/2016 privind “stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziționarea unui bun aparținând patrimoniului cultural national mobil, clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural national mobil”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/comisia-de-buget-a-respins-oug-privind-cumintenia-pamantului-donatorii-isi-pot-recupera-banii-35225.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/comisia-de-buget-a-respins-oug-privind-cumintenia-pamantului-donatorii-isi-pot-recupera-banii-35225-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv