Autor:
Ionel Dancu
|
miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 135 Vizualizari

<!–

–>

Parlamentarii care controleată activitatea SRI nu l-au invitat la audieri şi pe Florian Coldea FOTO: NICU DÎRDÎIAC

Parlamentarii din comisia de control a SRI verifică, astăzi, dacă generalul (r) Florian Coldea a respectat legea în cei peste 10 ani în care a deţinut funcţia de prim-adjunct al SRI.

Controlul vine după ce fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă a relatat că, în prezenţa sa, Coldea l-ar fi ameninţat pe fostul premier Victor Ponta că-l arestează dacă semnează contractul de construire a autostrăzii Comarnic- Braşov şi l-ar fi şantajat să o numească pe Laura Codruţa Kovesi procuror-şef al DNA. Parlamentarii îi vor audia pe directorul SRI, Eduard Hellvig, pe adjuncţii acestuia şi pe şeful comisiei interne de anchetă a SRI care nu a găsit despre Florian Coldea „elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare”.

Parlamentarii ar putea să mai ceară SRI lămuriri cu privire la eventuala implicare a acestuia în protestele anti-graţiere de la sfârşitul săptămânii trecute, aspect negat vehement de SRI într-un comunicat de presă: „Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut comisiei de control a SRI să „ceară lămuriri” şi despre infiltrarea ilegală a unor ofiţeri acoperiţi în presă, în instituţiile publice şi în justiţie. „Parcă e prea acoperită ţara asta. Nu cumva e prea mare reţeaua asta de acoperiţi? Că nu mai ştii care e acoperit şi care nu e?”, a spus el.

Tag-uri:
coldea, florian coldea, sri, psd, Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, dna

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazurile generalului Florian Coldea şi al acoperiţilor SRI, verificate de parlamentari.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/06-comisia-sri-nd-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/06-comisia-sri-nd-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ionel Dancu | miercuri, 25 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 135 Vizualizari <!-- --> Parlamentarii care controleată activitatea SRI nu l-au invitat...

Preluat de la EVZ