Autor:
Adrian Dumitru
|
marţi, 24 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

Cumpărarea Formulei 1 de catre grupul american Liberty Media s-a aprobat în unanimitate, la Geneva, în cadrul unui Consiliu Mondial extraordinar al Federaţiei Internationale de Automobilism.

În cadrul unei Adunări Generale extraordinare, la sediul grupului din Englewood (Colorado), acţionarii şi-au dat acordul pentru realizarea acestei tranzacţii de 8 miliarde dolari, care a fost anunţată în luna septembrie şi în urma căreia unul dintre cel mai urmărite sporturi de pe planeta a trecut sub controlul grupului patronat de miliardarul John Malone.

Formula 1 aduce organizatorilor săi aproximativ 1,8 miliarde de dolari pe an, fiind unul dintre cele mai profitabile competiţii.

Grupul american anunţase deja, la jumătatea lunii decembrie, că a primit acordul autorităţilor pentru concurenţă şi a strîns sumele necesare achiziţiei, care urmează să fie finalizată pînă la sfîrşitul lunii martie.

Ecclestone, în vîrstă de 86 ani, urmează să-i consilieze pe noii acţionari în următorii trei ani, în timp ce conducerea Formula One Group urmează să fie preluată de Chase Carey, cel care a lucrat mult timp pentru un alt magnat media, Rupert Murdoch.

Următoarea ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 26 martie, la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei.

Tag-uri:
Liberty Media, Consiliu Mondial, Adunări Generale, John Malone, Formula One, Chase Carey, Rupert Murdoch, Campionatului Mondial, Marele Premiu

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tranzacţia care a DOBORÎT toate RECORDURILE! Omul care a intrat în TOPUL MILIARDARILOR din ÎNTREAGA LUME!.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/button-share-61.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/button-share-61-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSport
Autor: Adrian Dumitru | marţi, 24 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> Cumpărarea Formulei 1 de catre grupul...

Preluat de la EVZ