Autor:
Ionel Dancu
|
marţi, 24 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 322 Vizualizari

<!–

–>

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis aşteaptă ca Poliţia să explice motivele pentru care fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă nu este de găsit. “Dacă nici asta nu pot face, atunci cu ce se ocupă?”, a spus Iohannis despre Poliţie.

Aştept ca Poliţia să explice cum l-a pierdut pe Sebastian Ghiţă şi de ce nu-l găseşte. Dacă îl găsesc, bravo lor! Dacă nu, să iasă şi să explice de ce nu-l găsesc. Dacă nici asta nu pot face, atunci cu ce se ocupă?“, a declarat, marţi, preşedintele Iohannis, aflat într-o vizită oficială de două zile la Strasbourg.

Afirmaţiile lui Klaus Iohannis vin după ce procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a învinuit şi ea Poliţia, într-un interviu recent, că l-a pierdut de sub filaj pe Ghiţă. “(…) persoanele care executau această activitate nu au informat de îndată procurorul cu privire la dispariția lui Sebastian Ghiță. Această dispariție a fost raportată procurorului abia a doua zi, după-amiază. (…) Foarte multe ore, cred că 16 ore. (…) O să vedem dacă este ilegal sau nu, cred că în primul rând Poliția Română trebuie să răspundă la această întrebare. (…) Și-au făcut treaba și Ghiță a dispărut”, a spus Kovesi.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete. 

După dispariţie, DNA a cerut judecătorilor în cazul lui Ghiţă înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în lipsă. De asemenea, DNA a cerut instanţei supreme emiterea unui mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a fostului deputat. 

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecventa, fără a fi însă găsit. 

Tag-uri:
iohannis, ghita, politia, sebastian ghita, disparitie ghita, atacuri ghita, atac politie, politie atac, justitie, atac klaus iohannis, politie

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului KLAUS IOHANNIS SE IMPLICĂ ÎN SCANDALUL DISPARIŢIEI LUI SEBASTIAN GHIŢĂ. Preşedintele pune TUNURILE pe Poliţie: “Vreau explicaţii!” ATACURI FĂRĂ PRECENDENT.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis_2-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis_2-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ionel Dancu | marţi, 24 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 322 Vizualizari <!-- --> Klaus Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis aşteaptă ca Poliţia...

Preluat de la EVZ