Autor:
Matei Năstase
|
marţi, 24 ianuarie 2017 | 1 Comentarii
| 834 Vizualizari

<!–

–>

Președintele Klaus Iohannis a vorbit la Strasbourg despre o posibilă amendă din partea Curții Europene pentru Drepturile Omului pentru că pușcăriile de la noi sunt supra-populate. Șeful statului a anunțat că România nu este în pericol să primească vreo amendă, cel puțin nu acum.

”Am discutat și cu președintele CEDO și cu cel al Comisiei de la Veneția. Toată lumea mă întreabă ce se întâmplă la voi în țară. Am vorbit și despre posibilele amenzi de la CEDO și pot să lămuresc problema. Această decizie pilot va fi redactată și va fi făcută cunoscută în prima jumătate a acestui an și se va referi la situația din închisorile românești. Trebuie să găsim soluții. În mod eronat s-a spus acasă că se cere grațierea. E doar o mică parte a soluției. Nici vorbă de o presiune din partea CEDO. Lucrurile sunt rezonabile, iar despre partea de sancțiuni sau amenzi nu se pune problema, Nu se pune problema de o amendă. Vă spun că nu există așa ceva și nu va fi o amendă, amenzile nu se dau paușal.

A făcut cineva un calcul pe colțul mesei când s-a vorbit despre amenda de 80 de milioane de euro. Să vedem ce dorește CEDO de la noi, să elaborăm un pachet serios și nu va fi nicio problemă. Rezolvăm problema acasă.”, a spus Klaus Iohannis la Strabourg.

“Am un plan B dacă aceste ordonanțe trec. Chestiunea cu referendumul e o chestiune politică. CEDO e ceva tehnic care trebuie rezolvat. Graţierea nu este soluţia. Asta să înţeleagă cei care se agită cu graţierea. Această discuţie îmi confirmă că la noi acasă s-a pus problema total greşit. S-a mers pe scoaterea unei teme din context într-un fel nepotrivit. Nu ştiu ce face guvernul. Nu exclud graţierea, dar nu pentru politicieni. E o aberaţie. Graţierea e pentru cei din închisori, nu pentru cei din Parlament care aşteaptă graţierea.”, a tunat Iohannis care spune că România are 18 luni la dispoziție pentru a-și rezolva problemele.

Tag-uri:
iohannis, strasbourg, cedo, probmema, problema, lucruri

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis, declarație BOMBĂ la Strasbourg în legătură cu România. Nimeni nu se aștepta la ANUNȚUL ăsta.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis-94-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis-94-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Matei Năstase | marţi, 24 ianuarie 2017 | 1 Comentarii | 834 Vizualizari <!-- --> Președintele Klaus Iohannis a vorbit la Strasbourg...

Preluat de la EVZ