loading…

În această dimineață, președintele României, Klaus Iohannis, a declanșat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituția României, procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la următoarea problemă de interes național:

  • Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

În acest sens, Președintele României a transmis o scrisoare președinților celor două Camere solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu.

Textul scrisorii:


București, 24 ianuarie 2017

Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU                                   Domnului Nicolae-Liviu DRAGNEA

Președintele Senatului                                                                Președintele Camerei Deputaților

Stimate Domnule Președinte al Senatului,

Stimate Domnule Președinte al Camerei Deputaților,

În temeiul dispozițiilor art. 90 din Constituția României și al dispozițiilor art. 2 și 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, intenționez să cer poporului să-și exprime, prin referendum, voința suverană cu privire la următoarea problemă de interes național:

  • Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

Având în vedere dispozițiile legale menționate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum național referitor la problema sus-menționată.

Cu întreaga considerație,

Președintele României,

KLAUS WERNER IOHANNIS

sursa: stiripesurse.ro.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis-a-declansat-procedura-unui-referendum-si-a-transmis-o-scrisoare-premierului-grindeanu-si-lui-liviu-dragnea-35150.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/iohannis-a-declansat-procedura-unui-referendum-si-a-transmis-o-scrisoare-premierului-grindeanu-si-lui-liviu-dragnea-35150-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv