loading…

Guvernul britanic trebuie să solicite votul Parlamentului pentru declanșarea procedurii de scoatere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a decis marți Curtea Supremă de Justiție de la Londra.

Guvernul Theresa May spera că va putea activa Articolul 50 al Tratatului UE, care prevede părăsirea comunității europene, fără votului Parlamentului britanic, notează Mediafax.

Însă Curtea Supremă de Justiție a confirmat marți decizia luată acum câteva luni de Înalta Curte de Justiție – Parlamentul britanic trebuie să aprobe procedura de ieșire din UE, dat fiind că referendumul care a decis Brexit nu a avut caracter juridic obligatoriu. Decizia instanței supreme, anunțată marți și care este definitivă, a fost susținută de opt judecători, în timp ce trei au votat împotrivă, transmite BBC.

Drept consecință, premierul Theresa May va putea declanșa procedura de scoatere a Marii Britanii din UE doar cu aprobarea Camerei Comunelor și a Camerei Lorzilor.

Cel mai probabil, Theresa May va încerca acum să găsească un artificiu executiv prin care să evite votul Parlamentului, deși șansele de succes sunt reduse.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/guvernul-britanic-trebuie-sa-ceara-votul-parlamentului-pentru-declansarea-procedurii-brexit-35157.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/guvernul-britanic-trebuie-sa-ceara-votul-parlamentului-pentru-declansarea-procedurii-brexit-35157-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv