loading…

În ultimele luni de zile, cercetătorii au reușit să descopere din ce în ce mai multe planete asemănătoare Pământului. Doar telescopul spațial Kepler a reușit să scoată la iveală până acum 4.302 de corpuri care ar putea fi considerate planete, între 2009 și 2013, dintre care 1.284 au o probabilitate de 99% sau mai mare de a fi planete, scrie playtech.ro.

Una dintre cele mai interesante este Kepler-62f, care s-ar afla în constelația Lira și ar putea dispune de un ocean vast, îndeplinind condițiile necesare pentru a susține viața.

Însă Kepler-62f este situată la nu mai puțin de 1.200 de ani lumină. De cealaltă parte, nou descoperita Proxima b se află la doar 4 ani lumină de noi și ar putea fi explorată în viitorul apropiat cu ajutorul unor roboți. Mai mult decât atât, Independent susține că, în viitor, tehnologia ne-ar putea permite chiar să trimitem oameni acolo.

Din câte se pare, planeta orbitează cunoscuta stea Proxima Centauri, aflându-se în zona considerată de unii ”locuibilă”. Asta în ciuda faptului că distanța dintre Proxima b și steaua ei este de douăzeci de dori mai mică decât cea dintre Pământ și Soare. Astfel, planeta poate efectua o rotație completă pe orbita din jurul Proxima Centauri în doar 11,2 zile.

În mod normal, căldura ar fi o problemă, dar în acest caz, nu avem de-a face cu o stea la fel de puternică precum Soarele, astfel că temperaturile de pe Proxima b ar trebui să fie asemănătoare celor de pe Pământ. Din păcate, pericolul radiațiilor rămâne, astfel că viața s-ar dezvolta mult mai greu decât pe planeta noastră. De fapt, orice viețuitoare de acolo ar trebui să dezvolte o rezistență împotriva razelor ultraviolete.

În aceste condiții, mulți încă nu sunt siguri că planetele precum Proxima b ar putea avea apă și atmosferă, motiv pentru care va fi nevoie de mai mult studii în viitorul apropiat. Planeta a fost descoperită grație informațiilor acumulate între anii 2000 și 2014, dar și în 2016. Steaua Proxima Centauri va avea o durată de viață de sute sau chiar mii de ori mai mare decât Soarele, astfel că viața de pe planetele din jurul acesteia s-ar putea dezvolta chiar și după ce steaua noastră va dispărea.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/cercetatorii-au-descoperit-o-planeta-asemanatoare-pamantului-35172.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/cercetatorii-au-descoperit-o-planeta-asemanatoare-pamantului-35172-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv