loading…

Atacurile de cord și cele vascular-cerebrale sunt mai dese în luna ianuarie, atrag atenția atât cercetătorii, cât și medicii cardiologi.

Motivele sunt multiple: infecțiile cu virusurile gripale, poluarea aerului, lipsa somnului și nu în ultimul rând abuzurile alimentare făcute de Sărbători.

Bolile cardiovasculare sunt de ani buni în topul afecțiunilor medicale cu risc maxim pentru pacienți. Pentru bolnavii cardiaci probabilitatea de a face atac de cord sau atac cerebral este mai mare iarna. Specialiștii site-ului de informații medicale webmd.com au întocmit un clasament al simptomelor care pot indica eventuale probleme cu inima.

Iată cum arată acesta:

1. Apnee în somn. Sforăitul produce pauze în respirație, ceea ce duce la situația în care creierul să nu primească suficient oxigen. Prin urmare, creierul trimite semnale către vasele de sânge și către inimă să depună mai mult efort pentru ca fluxul de sânge să fie normal. În acest fel, crește tensiunea și apar bătăi anormale ale inimii care pot duce la atac de cord. Din fericire, apneea este tratabilă.

2. Iritații portocalii sau galbene pe piele. Nivelul foarte crescut al trigliceridelor poate face ca la articulațiile degetelor sau pe fese să apară iritații colorate. Mare parte din grăsimile existente în sânge pun la grea încercare sănătatea arterelor și sunt direct responsabile de formarea plăcilor arteriale care sunt un risc de atac de cord sau vascular-cerebral.

3. Pete negre pe unghii. Indică o suferință a valvelor inimii numită endocardită. Totoată, pot fi un semn al existenței diabetului, iar bolnavii cu diabet au un risc de 2-4 ori mai mare să sufere un atac de cord sau vascular-cerebral. Unghiile albastre sau gri sunt semnul unei slabe oxigenări și circulații sanguine. Cauza poate fi congenitală – un defect al inimii – sau anumite vase de sânge blocate.

4.Amețeală. Este semnul că inima nu pompează suficient sânge către creier. Amețeala poate fi un semn al ritmului anormal al inimii numit aritmie. Oboseala mușchiului inimii care anunță un atac de cord ne poate face instabili pe picioare. Amețeala este un simptom foarte puțin știut care poate anunța și  un atac de cord.

5. Probleme sexuale. Disfuncția erectilă în cazul bărbaților poate avea drept cauză o boală de circulație a sângelui, plăcile de colesterol care blochează fluxul sanguin, de exemplu, în timp ce în cazul femeilor apare lipsa dorinței și a plăcerii sexuale.

6. Sângerarea gingiilor. Oamenii de știință nu au elucidat încă misterul prin care bolile de inimă se leagă de sănătatea gingiilor, dar studiile făcute până acum au arătat că sângerarea, inflamarea sau sensibilitatea la nivelul gingiilor poate indica probleme cu inima. Una dintre teorii susține că bacteriile din gură ajung în fluxul sanguin și duce la inflamația tesutului inimii. Bolile gingivale și lipsa danturii pot crește riscul de atac de cord.

7. Pete închise pe piele. Sunt prezente pliurile pielii de pe gât, axile sau canalul inghinal  Dacă nu urmați tratament pentru diabet de ti 2, sindrom metabolic sau rezistență la insulină, mergeți la medic pentru un control al zahărului din sânge și protejarea inimii.

8. Respirație scurtă.Este semn de funcționare anormală a inimii sau poate anunța chiar un atac de cord iminent. Vorbiți cu medicul dvs. dacă luptați să vă recăpătați respirația după ce faceți un lucru sau altul sau vă este greu să resirați dacă vă întindeți pe pat.

9. Picioare umflate. Situația este frecventă atunci atunci când stăm mult pe scaun sau în timpul sarcinii. Acumularea de fluid poate fi, de asemenea, semnul unei insuficiențe cardiace și al unei circulații proaste la nivelul picioarelor ca urmare a existenței unui cheag care blochează întoarcerea sângelui de la periferia corpului către inimă.

10.Oboseala. Nu este tot timpul semnul unui somn deficitar. Problemele cardiace vor pot face să vă simțiți obosiți și secat de energie din cauză că mușchiul inimii este obosit și el și nu mai face față cerințelor organismului.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/zece-indicii-ca-ai-putea-avea-probleme-cu-inima-35142.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/zece-indicii-ca-ai-putea-avea-probleme-cu-inima-35142-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv