loading…

Președintele Donald Trump a semnat astăzi un ordin executiv prin care anulează participarea Statelor Unite la Acordul de parteneriat transpacific (TPP) negociat de predecesorul său, Barack Obama, scrie The Washington Post.

Președintele Statelor Unite a declarat că ordinul de retragere din TPP reprezintă “un lucru mare pentru angajații americani”.

Donald Trump s-a pronunțat frecvent împotriva Parteneriatului transpacific (TPP), argumentând că acest acord ar avantaja China din punct de vedere economic.

Acordul de Parteneriat Transpacific (TPP) a fost semnat în februarie 2016 de Statele Unite cu Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore și Vietnam. Acordul comercial trebuie ratificat de fiecare semnatar pentru a intra în vigoare. Decizia de retragere din TPP este una mai degrabă simbolică, deoarece acordul avea mici șanse să fie aprobat de Congres.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump-a-semnat-ordinul-executiv-prin-care-sua-se-retrage-din-acordul-de-parteneriat-transpacific-35139.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump-a-semnat-ordinul-executiv-prin-care-sua-se-retrage-din-acordul-de-parteneriat-transpacific-35139-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv