Autor:
| 555 Vizualizari

<!–

–>

Timișorenii care fac parte din Loja de Onoare a Revoluționarilor din deecembrie 1989 (LORD 89) iau atitutdine față de manifestațiile din țară. Ei au transmis, luni dimineața, o scrisoare deschisă adresată președintelui Senatului, Călin popescu Tăriceanu, și președintelui camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

”Față de situaţia gravă creată prin scoaterea în stradă a unor participanţi la un protest  neautorizat din seara zilei de 22 ianuarie a.c., noi, asociaţiile de revoluționari membre  L.O.R.D’89,  ce avem drept scop atât respectarea, promovarea idealurilor pentru care am luptat în acel Decembrie ’89, cât și apărarea libertății și consolidarea democrației în România, ne declarăm solidari cu Guvernul României legal constituit  în urma alegerilor democratice din 11 decembrie 2016, instituție ce reprezintă ordinea de drept a statului. Vă solicităm Dvs., în calitate de reprezentanți ai Parlamentului României, instituția supremă a puterii de stat și garantul democrației, declanșarea de urgență a procedurii de suspendare a Președintelui Klaus Werner Iohannis, întrucât nesocotește prevederile constituționale, amenințând  însăși siguranța statului prin instigarea directă  la dezordine a mulțimilor aflate într-un protest neautorizat.

Gestul iresponsabil al Președintelui  de a veni în mijlocul gloatei, cauționând un protest neautorizat, nu reprezintă numai un pericol la adresa ordinei publice, ci reprezintă o amenințare la cuceririle Revoluției din Decembrie 1989, ceea ce nu putem tolera”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de președintele LORD 89, Irinel Struță.

Tag-uri:
Liviu Dragnea, Guvernul Rom, Parlamentului Rom, Președintelui Klaus, Werner Iohannis, Irinel Struță, scrisoare deschisa, timisoara

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoare deschisă: ”Vă solicităm declanșarea de urgență a procedurii de suspendare a președintelui Iohannis”

.

Autor: Georgeta Petrovici | luni, 23 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 555 Vizualizari <!-- --> Timișorenii care fac parte din Loja de...

Preluat de la EVZ