Autor:
Ciprian Iancu
|
luni, 23 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 85 Vizualizari

<!–

–>

Doi tineri din Uricani, care plecaseră la o tură de „free-ride” în Masivul Vâlcan, au fost la un pas să moară îngheţaţi. Cei doi plecaseră duminică pe munte pentru a face „schi de tură”.

Au stat până după lăsarea întunericului şi au constatat că se rătăciseră şi nu mai puteau să se întoarcă în Straja (judeţul Hunedoara), staţiunea în care aveau cazare. În plus, ceaţa care se lăsase în zonă nu-i ajuta deloc să se orienteze. Abia după miezul nopţii au reuşit să sune la 112. Imediat, o echipă formată din salvamontişti şi jandarmi montani a plecat în căutarea lor. Abia la 4 dimineaţa, membrii echipelor de căutare au reuşit să vadă lumina lanternei unuia dintre schiorii dispăruţi. Cei doi se aflau într-o zonă împădurită, abruptă şi greu accesibilă, între Valea Brăiţei şi Negrele Mici. Până să ajungă la ei, jandarmii şi salvamontiştii au mai avut nevoie de aproape trei ore. Abia la 06.45 s-a întâmplat acest lucru. Turiştii erau uzi, epuizaţi şi dezhidrataţi. Unul dintre ei nu mai putea nici măcar să-şi ducă schiurile cu care plecase în lunga „plimbare” ce se putea avea consecinţe grave. După încă o oră, schiorii ghinionişti (sau imprudenţi) au fost puşi într-o ambulanţă şi duşi la spitalul din Lupeni pentru investigaţii medicale suplimentare.

Tag-uri:
schiori, schi, schiori munti, schiori blocati

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schiori rătăciţi în munţi.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/schi-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/schi-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Ciprian Iancu | luni, 23 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 85 Vizualizari <!-- --> Doi tineri din Uricani, care plecaseră...

Preluat de la EVZ