loading…

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, astăzi, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2017, pentru fiecare regiune din România.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea de la medii ale temperaturilor maxime de 3 grade la -1…-2 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, iar în primele zile ale lunii februarie va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a maximelor termice cuprinsă între 7 și 9 grade. Temperaturile minime vor avea variații ușoare de la o zi la alta, în prima săptămână, pentru ca în cea de a doua să crească treptat, iar la sfârșitul intervalului media regională să se apropie de 0 grade.

Cu totul izolat și trecător vor fi posibile fulguieli până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi burniță sau ploaie slabă.

Media temperaturilor maxime va scădea de la aproximativ 4 grade în prima zi a intervalului, până la -1…-2 grade în jurul datei de 25 ianuarie, coborând astfel sub ceea ce ar trebui să se înregistreze în mod normal la această dată. Ulterior, vremea se va încălzi și, mai ales în primele zile ale lunii februarie, va fi caracterizată de valori medii mai ridicate decât cele climatologic specifice perioade ce se vor situa între 7 și 10 grade. Temperaturile minime mediate pe întreaga regiune vor fi cuprinse în prima săptămână între -7 și -9 grade, pentru ca în cea de a doua săptămână să crească progresiv, până în jurul valorii de -1 grad, la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, trecătoare, slabe și pe arii restrânse, va fi în creștere după data de 29 ianuarie (la început vor fi ninsori apoi burniță sau ploi).

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 0 și -4 grade, în timp ce nopțile vor fi geroase, în special în diminețile de 27 și de 28 februarie, când media regională a minimelor termice se va situa în jurul valorii de -14 grade. În cea de a doua săptămână, atât valorile termice diurne, cât și cele nocturne, vor crește treptat, cu aproximativ 10 grade.

Condiții pentru precipitații slabe, trecătoare și izolate, vor fi după data de 25 ianuarie.

Până în data de 25 ianuarie temperaturile diurne vor scădea, astfel că media regională a maximelor va ajunge la -2 grade. În următoarele două zile regimul termic nu se va modifica semnificativ, pentru ca din data de 28 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză vremea să se încălzească, iar media regională a valorilor termice diurne, mai ridicate decât în mod normal la această dată, să urce până la 8 grade. Temperaturile medii nocturne vor oscila în prima săptămână între -8 și -11 grade, dar în cea de a doua vor crește, astfel că la finalul intervalului vor fi de -3 …-2 grade.

Precipitații slabe, trecătoare și izolate vor fi posibile mai ales în jurul datei de 25 ianuarie și după 1 februarie.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/prognoza-meteo-dupa-ninsori-vin-ploile-in-mai-multe-zone-din-tara-35118.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/prognoza-meteo-dupa-ninsori-vin-ploile-in-mai-multe-zone-din-tara-35118-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv