Autor:
Ana Petrescu
|
luni, 23 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

<!–

–>

Nicușor Dan, președintele USR

Liderul USR, Nicușor Dan, a participat la protestul de duminică seară din Capitală, împotriva legii grațierii și amnistiei, dar şi a modificării Codului penal, care a strâns aproape 30.000 de persoane. El a venit însoțit de copilul său de doar câteva luni. O poză postată de Matei Păun, fostul coordonator al campaniei formațiunii, care îl arăta pe Nicușor Dan în brațe cu bebelușul său, a fost ștearsă ulterior în urma unui val de critici.

Unii internauți i-au reproșat președintelui USR că nu avea ce căuta cu un copil atât de mic la protestul din Piața Universității și că prin acea poză face un joc de imagine.

Deși fotografia care a apărut inițial pe Facebook a fost ștearsă, poza a fost repostată de alt utilizator, însoțită de mesajul: “Pentru ca poza a fost ștearsă, repostez. Art. 27 (4) Copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice. (Legea 272/2004).”

Aproape 30.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Capitală faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Manifestaţia, care a durat patru ore, a început în Piaţa Universităţii, de unde oamenii au plecat în marş spre Piaţa Victoriei, iar de acolo la sediul PSD.

La manifestaţia din Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a fost aplaudat de către protestatari şi i-a fost scandat numele. “Avem preşedinte”, “Iohannis e cu noi”, “România cere: fără graţiere”, au strigat oamenii.

Şeful statului a stat aproximativ un sfert de oră în mijlocul manifestanţilor şi a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi. ”O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi”, a spus Iohannis la sosire.

Alte câteva zeci de mii de persoane au protestat în mai multe oraşe.

Tag-uri:
nicusor dan, protest, amnistie, gratiere, cod penal, oug, usr

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O POZĂ cu Nicușor Dan declanșează O FURTUNĂ pe Facebook | FOTO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/nicusor-465x390-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/nicusor-465x390-4-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | luni, 23 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari <!-- --> Nicușor Dan, președintele USR Liderul USR, Nicușor Dan,...

Preluat de la EVZ