Autor:
Ana Petrescu
|
luni, 23 ianuarie 2017 | 13 Comentarii
| 1413 Vizualizari

<!–

–>

Klaus Iohannis, președintele României

Președintele Klaus Iohannis va face prima declarație, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea l-a acuzat că a plănuit duminică seară, o nouă mineriadă.

“Astăzi, în seara zilei de 23 ianuarie, ne-am adunat în Palatul Cotroceni pentru a comemora unul dintre evenimentele de suflet ale românilor, Mica Unire. Ce clasă politică am avut noi atunci când a început să ia ființă națiunea română și ce clasă politică avem astăzi, când cei care au fost aleși să conducă țara se ocupă într-un mod cu totul paradoxal de cutotul alte lucruri. Atunci în 1859 politicienii s-au ocupat de unirea principatelor. Ai noștri se ocupă de grațiere, grațierea propriilor dosare. A fost ales atunci Alexandru Ioan Cuza, domnitor în Moldova și Țara Românească și s-a apucat de treabă. Codul penal al lui Cuza a fost un Cod Penal după model francez, considerat atunci cel mai bun, o abordare modernă. A fost primul Cod Penal din România care incrimina corupția, care făcea referire la infracțiunile de abuz în serviciu și conflict de interese. Ce generație am avut atunci, oameni care au avut curajul să spună lucrurilor pe nume și ce politicieni avem azi. O coaliție aleasă să conducă România spre dezvoltare se ocupă de modificarea Codului Penal, se ocupă de ameliorarea Codului Penal într-un sens cel puțin discutabil. Micșorarea amenzilor pentru abuzul în serviciu.

În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste. Oameni indignați au ieșit ieri în stradă să protesteze împotriva acestor încercări de a modifica prin OUG legislația penală. Am auzit fel și fel de aberații. Imediat după ce au ieșit oamenii în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziuni obedinete că este o nouă mineriadă, că e o lovitură de stat. Ce aberație! Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu politicienii dau lovitură de stat.

Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat, nici să răstoarne regimul. Doar nu-și imaginează cineva că au ieșit în stradă peentru acest Guvern. Românii au dreptul la o clasă politică pe măsură. Această temă a devenit în mod nefericit o temă națională. Un referendum prin care românii vor putea să se exprime, să spună dacă sunt de acord cu aceste teme sau nu, fiindcă aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD.

Aparent vorbim despre chestiuni legate de justiție. Aparent vorbim despre OUG pe teme foarte concrete. În realitate, dragi români, vorbim despre ce fel de națiune vrem să fim. Vrem să fim o națiune puternică, un stat de drept sau vrem să fim o națiune așa și așa cu un stat de drept care poate fi înmuiat și discutat. Vrem să fim o națiune care seamănă cu generația care a făcut Mica Unire sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea? Vrem să fim o națiune așa cum sunt națiunile europene sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea în corul națiunilor europene?

Așadar trebuie să ne hotărâm ce fel de națiune vrem să fim. Eu îmi doresc o națiune puternică, de oameni mândri și liberi. Îmi doresc o națiune condusă de politicieni integri, competenți. Orice altceva pentru mine este prea puțin, iar pentru mine, pentru a atinge acest obiectiv niciun preț nu este prea mare”, a spus Iohannis.

Iohannis participă luni seara, începand cu ora 18:00, la evenimentul “Locuri si sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII – XIX. De la mănăstirea Cantacuzino, la reședinta domnească a lui Alexandru Ioan Cuza”, la Muzeul Cotroceni. Șeful statului nu va fi marți, de ziua Micii Uniri, în țară, el urmând să plece la Strasbourg, unde efectuează o vizită oficială la Consiliul Europei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook duminică seară că, la revenirea din SUA, l-a găsit pe preşedintele României “în fruntea unei noi mineriade”, “o manifestaţie neautorizată împotriva ordinii constituţionale”, şi a calificat protestele ca fiind “un început de lovitură de stat”.

“M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care sta la baza statului de drept. Preşedintele ţării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, evenimentele din ultimele zile reprezintă “un început de lovitură de stat”.

“E un început de lovitură de stat. De fapt, preşedintele Iohannis vrea, aşa cum a vrut şi fostul preşedinte Băsescu, să pună în cătuşe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituţii fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în ţara lor, fără teamă că sunt ascultaţi, urmăriţi, hăituiţi, şantajaţi şi nedreptăţiţi. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susţin acţiunile împotriva corupţiei, dar împotriva adevăratei corupţii”, a susţinut liderul PSD.

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat, ieri seară, celor peste 30.000 de protestatari anti-graţiere care se îndreptau dinspre Piața Universității către sediul Guvernului.

El a declarat din mijlocul mulţimii: “Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați.”

Tag-uri:
iohannis, klaus iohannis, psd, mineriada, lovitura de stat, dragnea, liviu dragnea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Klaus Iohannis, LOVITURĂ EXPLOZIVĂ pentru Liviu Dragnea: SĂ SE FACĂ UN REFERENDUM PENTRU GRAȚIERE ȘI AMNISTIE. Reacția COMPLETĂ | LIVE TEXT.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/klaus-iohannis-presedinte-465x390-6.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/klaus-iohannis-presedinte-465x390-6-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | luni, 23 ianuarie 2017 | 13 Comentarii | 1413 Vizualizari <!-- --> Klaus Iohannis, președintele României Președintele Klaus Iohannis va...

Preluat de la EVZ