loading…

După ce au inventat hârtia acum aproape 2.000 de ani, chinezii au dezvoltat acum o versiune îmbunătățită a acestui material, potrivit go4it.ro.

O echipă de cercetători de la Institutul de Ceramică din Shanghai a prezentat hârtia rezistentă la apă și foc. Nici petele provocate de lichide precum cafeaua sau ceaiul nu sunt o problemă pentru aceasta.

Mai mult, noul tip de hârtie rezistă la temperaturi de până la 200 de grade Celsius. Totodată, materialul poate fi curățat cu apă fără ca scrisul de pe el să se deterioreze.

Noul tip de hârtie este realizat din nanofibre de hidroxipatit, o formă de calciu care se găsește în oase și dinți. Hârtia este de obicei fabricată din pulpă lemnoasă.

Hârtia a fost inventată de chinezi în jurul anului 105. Abia în secolul 11 acest meșteșug a ajuns și în Europa. În secolul 16, hârtia a început să fie confecționată, printr-un procedeu mai simplu, din pulpă lemnoasă, fapt care a dus la răspândirea mai rapidă a cunoștințelor în lume.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/inventie-incredibila-hartie-rezistenta-la-apa-foc-sau-pete-de-cafea-35114.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/inventie-incredibila-hartie-rezistenta-la-apa-foc-sau-pete-de-cafea-35114-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv