loading…

Poliția germană a anunțat ieri arestarea unui bărbat suspectat că plănuise un atentat și l-a acuzat că are legături cu un presupus islamist radical arestat vineri, în Austria, potrivit AFP.

Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, a fost plasat în detenție preventivă, în orașul Neuss, în apropiere de Koln, după ce fusese vizat de un mandat de reținere pentru că ‘plănuise o crimă gravă împotriva statului’, potrivit unui purtător de cuvânt al poliței landului Rhenania de Nord—Westphalia, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne austriac, Karl-Heinz Gundback, a confirmat că această arestare ‘avea legătură’ cu cea a unui tânăr de 17 ani — și nu de 18, cum indicase anterior — vineri seara, la Viena. ‘Ancheta continuă’, a declarat el pentru AFP.

Autoritățile germane și cele austriece nu au dorit să facă alte comentarii, dar canale media din cele două țări au relatat că ambii bărbați făcuseră experiențe pentru a fabrica explozibile în apartamentul din Neuss.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/individ-arestat-in-germania-pentru-ca-planuia-un-nou-atentat-35103.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/individ-arestat-in-germania-pentru-ca-planuia-un-nou-atentat-35103-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv