Autor:
Andrei Vişan
|
luni, 23 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 83 Vizualizari

<!–

–>

Donald Trump se mai alege cu un proces

Astăzi un nou proces împotriva președintelui Donald Trump va fi deschis de un grup de foști avocați pentru chestiuni etice ai Casei Albe.

Avocații apropiați de Obama, îl acuză pe noul presedinte că a permis firmelor sale să accepte plăți din partea unor guverne străine, încălcând astfel Constituția, a anunțat ReuteDeepak Gupta, avocat la Curtea Supremă, care lucrează la acest caz. El a afirmat că în cadrul procesului se va arăta că clauza privind veniturile a Constituției Statelor Unite interzice plățile către firmele lui Trump. Reclamanții vor solicita o decizie a curții care să îi interzică președintelui să accepte astfel de plăți.

Cazul a fost prezentat de cotidianul New York Times ca parte a unui val de procese așteptate împotriva lui Trump din partea grupurilor de promovare a valorilor liberale. Potrivit lui Gupta, procesul va fi intentat la o instanță federală din districtul newyorkez Manhattan, iar printre reclamanți se numără Richard Painter, fost avocat pentru probleme etice în cadrul administrației președintelui George W. Bush (republican).

Reuters nu a reușit să obțină o reacție din partea unui purtător de cuvânt al lui Donald Trump. Fiul acestuia, Eric, vicepreședinte al Organizației Trump, a declarat duminică ziarului New York Times că firma a luat mai multe măsuri cerute de lege pentru a evita orice posibile riscuri juridice. Printre măsuri s-ar număra acordul de a dona Trezoreriei SUA orice profituri obținute de hotelurile lui Trump de pe urma clienților membri ai unor guverne străine, anunță Agerpres.

Este pur și simplu o hărțuire pentru câștiguri politice“, a susținut fiul președintelui.

Tag-uri:
trump, donald trump, obama, casa alba, avocati, liberali, etica, Deepak Gupta, Curtea Supremă, Constituției Statelor, New York, Richard Painter, Eric Trump, Organizației Trump

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce îi mai pregătesc DUȘMANII lui TRUMP.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump_15-465x390-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump_15-465x390-4-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Andrei Vişan | luni, 23 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 83 Vizualizari <!-- --> Donald Trump se mai alege cu un proces ...

Preluat de la EVZ